Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 07/04/24

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίζεται στα δυτικά του νησιού και κινείται νοτιοανατολικά, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, από νωρίς αύριο.

Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τόπους θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης και παροδικά στα νότια και τα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα, στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα ανατολικά παράλια, ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, ενδέχεται κατά περιόδους να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Το βράδυ, το πεδίο των ανέμων, ιδιαίτερα στα παράλια, θα είναι ενισχυμένο.

Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά περιόδους να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Από το βράδυ και μετά, θα υπάρχει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, θα σημειώσει πτώση, για να βρεθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να επιστρέψει σε τιμές κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες της εποχής.

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2024 - 05:29

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 14 Μαΐου 2024
22:00
Το Ουκρανικό και θέματα ενέργειας και εμπορίου στο επίκεντρο συνάντησης Πούτιν - Σι στην Κίνα
21:26
Πρώτη πανελλήνια προβολή στην Αθήνα για το ντοκυμαντέρ του ΡΙΚ «60 χρόνια Unficyp»
21:15
Θανατηφόρο δυστύχημα στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας -Θύμα ο Γεώργιος Μιχαήλ, 79 ετών
21:02
Ποινή φυλάκισης σε δύο άτομα για παράνομη είσοδο μεταναστών στο έδαφος της Κύπρου
20:41
Επικρίσεις Τατάρ σε Ολγκίν για επαφές με ομάδες -«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος» λέει...
20:34
Στο Βαρώσι μεταβαίνει αύριο ο Ιταλός βουλευτής Πιερ Φασίνο -Θα δει και τον Τατάρ
18:58
Την τελική έγκριση των 27 έλαβε το νέο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση
18:47
Έκπληξη Ολγκίν για την απόρριψη από τον Ερσίν Τατάρ τριμερούς συνάντησης
16:53
Επιβάλλεται να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, τονίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
16:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 14/5/2024
16:43
Αυξήθηκαν περαιτέρω οι τιμές των κατοικιών, το 2023 -Έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.