Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)

Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελούν χώρες πρώτης υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναγνωρίσουν το αυξημένο βάρος των χωρών της πρώτης γραμμής, αλλά και τις ευθύνες που αφορούν στη διαχείριση του προβλήματος.

Σε ειδική σύνοδο που έγινε με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, στο περιθώριο της Διάσκεψης των προέδρων των κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ένωσης, που διεξάγεται στην Ισπανία, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των κοινοβουλίων Κύπρου, Ισπανίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Μάλτας ανέδειξαν την ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα σε σχέση με την υποδοχή, τις αιτήσεις ασύλου και την προώθηση γρήγορων και αποτελεσματικών μέτρων, που να διασφαλίζουν την ενότητα και αλληλεγγύη, ώστε να κατανέμεται το βάρος δίκαια μεταξύ όλων των κρατών μελών.

Στην ομιλία της στη σύνοδο, η Αννίτα Δημητρίου τόνισε πως με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο η αύξηση των αφίξεων Σύρων προσφύγων στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε, ήδη η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων προσφύγων και τόνισε την ανάγκη να αρθεί το καθεστώς αυτόματης νομικής προστασίας για τους Σύρους.

Το πρόβλημα, πρόσθεσε, πρέπει να αντικρυστεί σε σχέση με τους αυξημένους αριθμούς, με ανθρωπιστικό τρόπο και με αλληλεγγύη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε και πως η ΕΕ πρέπει να επαναξιολογήσει περιοχές της Συρίας οι οποίες είναι ασφαλείς, αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον Λίβανο ο οποίος φιλοξενεί σχεδόν δυο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετακινηθούν προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυρία Δημητρίου επεσήμανε και ότι οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία και φόβο για τους μεγάλους αριθμούς αφίξεων, αλλά και πως υπάρχει κίνδυνος να τύχει το φαινόμενο εκμετάλλευσης από εξτρεμιστικές δυνάμεις.

Οι ομιλητές και από τα άλλα κοινοβούλια κατέθεσαν τις ανησυχίες τους για το πρόβλημα που χειροτερεύει, σημειώνοντας πως αποτελεί κοινή ευθύνη των ευρωπαϊκών κρατών.

Πηγή: ΡΙΚ, Στέλλα Μιχαήλ

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2024 - 13:40

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
17:45
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.