Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας

O υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί η εγγυητική της αναδόχου εταιρείας για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

"Θα δοθεί", είπε, "προθεσμία δύο ημερών και εάν δεν προσκομιστεί η εγγυητική, τότε θα ζητηθούν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία"

Ύστερα από ενημερωτική συνάντηση του, χθες το απόγευμα, με την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για την πορεία υλοποίησης του έργου, ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο κύριος Βαφεάδης σημείωσε ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρία για την καταβολή της εγγυητικής επιστολής, ώστε να μελετηθούν αμέσως τα θέματα που είχε θέσει η εταιρία.

"Προσωπικά", τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, "θεωρούσα ότι είναι λογικός χρόνος από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή να ετοιμαστεί η εγγυητική, αλλά δεν την έχουν υποβάλει".

"Θα περιμένουμε", πρόσθεσε, "μέχρι την Τρίτη και μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά..."//

Στη σύσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για την πορεία των έργων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 10:06

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
150.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
12:46
Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια λύση στο κυπριακό
12:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
11:16
Απο σήμερα ανάβουν φλας άλλες έξι κάμερες στη Λευκωσία
10:37
Σύλληψη άνδρα για παράνομη κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών
10:27
Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν
09:27
Έξι συλλήψεις για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών
08:17
Ισραήλ: Νεκρός ισραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
07:27
Λευκός Οίκος: Έτοιμη εντός των επόμενων ημερών η προβλήτα στη Γάζα
07:21
Συνεχίζεται η αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Εκατοντάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών
06:39
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου
06:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.