Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με ΣΕΚ και ΠΕΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας θα έχουν το μεσημέρι οι Γενικοί Γραμματείς της ΟΗΟ ΣΕΚ, Ανδρέας Ηλία και της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, Νίκος Γρηγορίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να εξευρεθεί τρόπος καταβολής των μισθών στους εργαζομένους και συνεργάτες του ΡΙΚ.

Όπως ανέφεραν στο Πρωινό Δρομολόγιο οι κύριοι Ηλία και Γρηγορίου, η εργασιακή διαφορά στάλθηκε στο υπουργείο Εργασίας από χθες το απόγευμα.

Σημείωσαν ότι πέρα από την όποια δικαστική απόφαση, το εργασιακό σύστημα προστατεύει και διασφαλίζει ότι οι μισθοί των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλονται στην ολότητά τους και στην ώρα τους σε κάθε εργαζόμενο. Τόνισαν επίσης ότι είναι νομική υποχρέωση του ΡΙΚ να προχωρήσει στην καταβολή των μισθών.

Έψεξαν παράλληλα τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του ΡΙΚ επειδή έμειναν με τα χέρια δεμένα, κατά την έκφρασή τους, παραπέμποντας την όποια εξέλιξη την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο.

Οι Γενικοί Γραμματείς των δύο συντεχνιών επεσήμαναν ακόμη ότι όλοι γνώριζαν - εδώ και αρκετές μέρες - ότι υπήρχε το ενδεχόμενο λήψης αυτής της δικαστικής απόφασης και ως εκ τούτου η Διεύθυνση του ΡΙΚ όφειλε να εξεύρει άλλους τρόπους καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και συνεργάτες του ΡΙΚ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

EYH /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2024 - 08:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 29/04/24
11:07
Ελεύθεροι οι 10 ύποπτοι για τα επεισόδια στη Λεμεσό
11:02
Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για εσένα (Βίντεο)
10:53
Συμπλοκή 60 ατόμων έξω από σωματείο στον Αστρομερίτη
10:11
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο Μάτι
09:48
Κόμπος: Στόχος με την ολοκλήρωση της αποβάθρας η βοήθεια να γίνεται σε τακτική βάση
08:50
Δράστης και ηθικοί αυτουργοί ανάμεσα στους συλληφθέντες της απόπειρας φόνου στην Ανθούπολη
08:12
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
06:30
Διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη για τον Στολίσκο Ελευθερίας
06:19
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 29/04/24
05:57
Κοινά έργα αναμένεται να ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Ερντογάν
05:54
Σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων
05:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.