Αύξηση στους εμβολιασμούς COVID και γρίπης καταγράφεται τον Ιανουάριο

Αύξηση στους εμβολιασμούς κατά COVID και γρίπη καταγράφεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρα Ταμπούρη, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 27.650 άτομα για COVID και 114.572 για γρίπη.

Όπως ανέφερε η αύξηση παρουσιάστηκε μέσα στον Ιανουάριο και ιδιαίτερα μετά τις ημέρες των γιορτών όταν αρκετός κόσμος προσήλθε στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστεί.

«Αυτή την περίοδο οι αριθμοί μας πήγαν στα 700-800 άτομα την ημέρα. Αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός, θα μπορούσε να ήταν και πολύ μεγαλύτερος αλλά τουλάχιστον ανέβηκε στους 27.650 εμβολιασμένους», είπε.

Ο κ. Ταμπούρης συνέστησε στο κοινό τώρα που είναι Χειμώνας, να μιλούν με τον προσωπικό τους γιατρό αν θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Σε περίπτωση που δεν αποφασίζουν να εμβολιαστούν, να κρατούν τους τρόπους υγιεινής, το πλύσιμο των χεριών και να κρατούν την μάσκα σε κλειστούς χώρους ή όπου υπάρχει συνάθροιση», σημείωσε.

Υπενθύμισε τέλος, ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στις πόλεις λειτουργούν καθημερινά.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου 2024 - 13:15

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαΐου
Ο Άντονι Μπλίνκεν προτρέπει τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη εκεχειρία
14:32
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 1η Μαϊου 2024
14:00
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 1/5/24
13:56
Πλήρη στήριξη προς Κουεγιάρ για Κυπριακό εξέφρασε ο Μπορέλ
13:32
Επεισόδια και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη για την Εργατική Πρωτομαγιά
13:30
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων διαβεβαιώνει ο πρόεδρος
11:16
ΓΓ ΟΗΕ: Επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε τον θάνατο χιλιάδων αμάχων
09:00
15 παράτυποι μετανάστες στην ακριτική περιοχή Τηλλυρίας
08:39
Βρετανία: Απελάθηκε στη Ρουάντα o πρώτος αιτητής ασύλου
06:31
200 000 Έλληνες θα φηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου
06:28
ΟΗΕ: Χερσαία επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε «απερίγραπτη τραγωδία»
06:10
Μάθετε μέσω της ιστοσελίδας elections.gov.cy ό,τι σας αφορά για τις εκλογές
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.