Έντεκα έργα επιλέχθηκαν για το 3ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2024

Έντεκα έργα επιλέχθηκαν για το 3ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2024, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, οι παραστάσεις των έργων του Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2024 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 22ας και 24ης Μαρτίου 2024 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Σημειώνεται ότι το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) αποτελεί θεσμό που στοχεύει στην παρουσίαση επίλεκτων χορογραφικών έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου δύο ετών.

Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού ,οι οποίοι προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα και να προβληθούν στο τοπικό κοινό.

Η Επιτροπή Επιλογής Χορογραφικών Έργων, έπειτα από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, επέλεξε 11 έργα για συμμετοχή στο 3ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2024.

Πρόκειται για το "Θήραμα" του Αλέξη Βασιλείου (Nothing to declare), το "Αχειροποίητος" της Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl (Ασώματες Δυνάμεις), το "Οδός λύτρωσης" της Aneesha Μιχαήλ, το "A dance for the end of the world" της Διαμάντως Χατζηζαχαρία, το "Landscape" της Έλενας Αντωνίου, το "Chameleon" της Έλενας Χριστοδουλίδου (Αμφίδρομο Χοροθέατρο), το Channels της Λίας Χαράκη (Πέλμα), το "In memory of…" της Μιλένα Ugren Κούλας, το "Excavated anatomies" του Παναγιώτη Τοφή, το "Are you ok?" του Πάνου Μαλακτού και το "98 y.o" του Χάρη Κούσιου.

Η Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Γιώργο Σαββινίδη (δημοσιογράφο), τη Μαρίζα Παρτζίλη (εικαστικό, σκηνογράφο), τη Νατάσα Γεωργίου (χορογράφο/χοροδιδάσκαλο), τη Dara Milovanovic (επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τμήμα Μουσικής και Χορού) και τη Φρόσω Χατζηγεωργίου (χοροδιδάσκαλο). 

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου 2024 - 15:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Aύριο ο πρώτος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Εurovision
16:01
Χαμάς: Επικίνδυνη κλιμάκωση η εκκένωση της Ράφας μετά από ισραηλινή εντολή
15:49
Ενάντια σε μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, τάχθηκε ο Μπορέλ
15:41
Υπέρ «ισότιμων κανόνων για όλους» στο εμπόριο ο Μακρόν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας
15:39
Ουκρανική επίθεση με drone στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ-6 νεκροί 35 τραυματίες
15:10
Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν για Πολωνία: Μετά από περισσότερα από 6 χρόνια, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του άρθρου 7 μπορεί να κλείσει
14:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
13:00
Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν
12:40
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρήθηκε
12:17
Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
12:11
Δεκάδες ρουκέτες εναντίον βάσης του Ισραήλ στη Συρία ανακοίνωσε πως εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
11:44
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 6/5/2024
11:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.