Νέο πρόγραμμα ΡΙΚ 2023-2024

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου παρουσίασε χθες βράδυ (Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα του για την περίοδο 2023-2024.

Μια περίοδο που το ΡΙΚ επανασυστήνεται όχι μόνο σε επίπεδο περιεχομένου αλλά και στην αναβαθμισμένη εικόνα που θα παρουσιάσουν όλα τα μέσα του οργανισμού.

ΡΙΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΝΤΑΣ 13545.jpg

Το νέο πρόγραμμα, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Γιώργος Κέντας, ενισχύει το κύρος του Οργανισμού με ένα σύγχρονο πρότυπο επικοινωνίας. Και πρόσθεσε:

«Το ΡΙΚ οικοδομεί από φέτος μια ολοκληρωμένη, ολική στρατηγική προώθησης του προγράμματός του. Είμαστε περήφανοι που το ΡΙΚ λειτουργεί με εξωστρέφεια, με συνεργασίες και με συνέργειες με επαγγελματίες του χώρου. Η ομάδα του ΡΙΚ συνεργάστηκε – και θα συνεχίσει να συνεργάζεται καθ’ όλη τη χρονιά – με την ομάδα δύο καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, τον Τάσο Ξυναρή και τον Λεωνίδα Παλάσκα. Συνεργαζόμαστε επίσης με ένα ακόμα καταξιωμένο άνθρωπο του χώρου, τον Γιώργο Πήττα.

Σημείωσε επίσης ότι φέτος στο πρόγραμμα το ΡΙΚ δίνει ένα σωσίβιο επιβίωσης, στηρίζοντας τις κυπριακές παραγωγές, τους Κύπριους παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς.

Σε αναφορά του στα ραδιοφωνικά προγράμματα, ο κύριος Κέντας τόνισε ότι το ΡΙΚ στηρίζει επίσης το ποιοτικό ραδιόφωνο και στη φετινή χρονιά παρουσιάζεται νέο πρόγραμμα ραδιοφώνου, νέες εκπομπές, νέοι άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί, υπέμνησε και η στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην παραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

ΡΙΚ ΤΣΩΚΟΣ 1234151.jpg

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής Θανάσης Τσώκος ανακοίνωσε ότι η 16χρονη Σίλεια Καψή, που ζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2024.Συνθέτης του τραγουδιού ο διακεκριμένος συνθέτης και παραγωγός Δημήτρης Κοντόπουλος.

ΣΙΛΙΑ.jpg

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κύριος Τσώκος ανέφερε ότι το ΡΙΚ με αφορμή τη συμπλήρωση το 2024, 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή, θα επικαιροποιήσει το κυπριακό με εκστρατεία πληροφόρησης εντός και εκτός Κύπρου, ενώ ετοιμάζει και θα προβάλει επετειακές εκπομπές όπως:

  • 30 επεισόδια Κύπρος Ένα Προσκύνημα
  • 3 ντοκιμαντέρ για τους Αιχμαλώτους
  • 2 ντοκιμαντέρ για την κατεχόμενη Κερύνεια

Και μια σειρά 12 έως 15 επεισοδίων με σκηνοθέτιδα την Κόριννα Αβρααμίδου.

ΡΙΚ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.jpg

Η εκδήλωση παρουσίασης των νέων προγραμμάτων του ΡΙΚ, πραγματοποιήθηκε στους κήπους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κρατικοί αξιωματούχοι, φίλοι και συνεργάτες του ΡΙΚ καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Παρέστησαν επίσης διαφημιστές και διαφημιζόμενοι.

ΡΙΚ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ.jpg

ΡΙΚ ΕΛΜΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ.jpg

ΓΙΑΝΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ - ΔΕΣΠΩ ΚΑΡΠΗ -.jpg

ΚΕΝΤΑΣ ΤΣΩΚΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΡΙΚ.jpg

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Φέτος το ΡΙΚ1 μπαίνει δυναμικά στην τηλεόραση και συνδέεται ακόμα περισσότερο με την κοινωνία και τις αξίες της κοινωνικής υπευθυνότητας προβάλλοντας ακόμα περισσότερα προγράμματα κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Έχοντας ως αιχμή του δόρατος την έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση, αφουγκράζεται όλα τα θέματα ενδιαφέροντος του ενεργού πολίτη. Από τον κλασσικό αθλητισμό μέχρι τα θέματα εθνικής άμυνας. Με εκπομπές κοινωνικής έρευνας που καθιερώθηκαν κι άλλες που είμαστε σίγουροι ότι θα αφήσουν κι αυτές το δικό τους στίγμα, καθρεφτίζοντας τα δεδομένα του σήμερα.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τη ψυχαγωγία που εσείς αποφασίσατε ότι σας αντιπροσωπεύει σε κάθε στιγμή της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου. Βγάζουμε τις μαγειρικές εκπομπές έξω από το στούντιο και τις φέρνουμε με χαρά κοντά σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Ο άνθρωπος και όσα τον απασχολούν παίρνει τη θέση που του αξίζει μέσα από τις εκπομπές μας, έτσι ώστε ο κάθε Κύπριος όπου κι αν βρίσκεται στο νησί ή στον κόσμο να νιώθει το ΡΙΚ ως αυτό που πραγματικά είναι: Δικό του.

Το μέσο να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του αλλά και και να επι-κοινωνήσει τα καλά και τα κακώς έχοντα της κοινωνίας μας.

Βάζουμε ξανά στο κάδρο την οικογένεια, ενδυναμώνουμε τη φωνή των μελών της, μικρών και των μεγάλων και των τετράποδων φίλων μας.

Περιβαλλοντικές εκπομπές που έγραψαν τη δική τους ιστορία επιστρέφουν σε εβδομαδιαία προβολή με νέα θέματα.

Τα φώτα ανάβουν για να φωτίσουν όλα τα πολιτιστικά γεγονότα , χώρους και φυσικά ανθρώπους της Τέχνης που αξίζει και πρέπει να γνωρίζουμε.

Ιστορίες πάνω απ΄όλα ανθρώπινες, θεατρικές, ιστορίες του χορού και φυσικά της μουσικής!

Μαθαίνουμε για το σινεμά μέσα από τα μάτια των δημιουργών του ενώ υποσχόμαστε οι προβολές ταινιών του κυπριακού και ελληνικού κινηματογράφου να γίνει η νεα μας, αγαπημένη, τηλεοπτική συνήθεια.

Σε ότι αφορά στις σειρές, το ΡΙΚ συνεχίζει και φέτος την αποστολή του. Κρατά ζωντανή την παράδοση. Παράλληλα μπαίνει δυναμικά στη μυθοπλασία του σήμερα!

Το ΡΙΚ2 θα είναι πλέον το κανάλι των πρόσφατων κινηματογραφικών επιτυχιών, των ταινιών που άφησαν εποχή, των νέων καθηλωτικών ξένων σειρών, των κλασικών σειρών που αγαπήσαμε, των ντοκιμαντέρ και βιογραφιών μεγάλων σταρ και μιας παιδικής ζώνης που συνεχίζει να αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.

ΡΙΚ ΚΟΣΜΟΣ 132Ρ41Τ51.jpg

Στο κανάλι υψηλής ευκρίνειας, ΡΙΚ ΗD και έχοντας ως βασικό στόχο να έχουμε ακόμα περισσότερο προγράμματα σε highdefinition –το RIK ΗD αποτελεί τον προορισμό των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που εξασφάλισε το ΡΙΚ, όπως:

  • -ΕURO 2024
  • -OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ & ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΑΡΙΣΙ 2024
  • -ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024-2027 ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ UEFA EUROPA LEAGUE KAI CONFERENCE LEAGUE.

Μέσα από το δορυφορικό μας κανάλι ΡΙΚSAT συνεχίζουμε να στέλνουμε στους απόδημους μας, στην κυπριακή διασπορά, όσα περισσότερα προγράμματα κρατώντας την υπόσχεση ΜΑΖΙ, ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΚ.jpg

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: (ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Φέτος το ΡΙΚ τιμά και γιορτάζει τα 70 χρόνια κυπριακού ραδιοφώνου και στο πλαίσιο της επετείου πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 4 Οκτωβρίου, γενέθλια ημέρα του ραδιοφώνου, με την πραγματοποίηση εκδήλωσης στην οποία θα παρουσιαστεί το λεύκωμα για τα

70χρονα του κυπριακού ραδιοφώνου και θα ανοίξει επετειακή έκθεση φωτογραφίας.

Τα ραδιόφωνα μας εισέρχονται δυναμικά στη νέα σεζόν με βασικό άξονα την παροχή ποιοτικών εκπομπών ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Κατά την περσινή χρονιά ειδικά στο Πρώτο και στο Τρίτο Πρόγραμμα, είχαν γίνει μεγάλης έκτασης αλλαγές, με ενθαρρυντικές μέχρι σήμερα ενδείξεις, αφού στις πλείστες ζώνες υπάρχει μια σταθερή αύξηση στα ποσοστά ακροαματικότητας. Φέτος, οι αλλαγές θα είναι στο παρόν στάδιο μικρής κλίμακας και ενδέχεται καθ’οδόν να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις. Ανάμεσα στους σχεδιασμούς του Ραδιοφώνου οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν αρχές του 2024 είναι η έναρξη μετάδοσης σειράς podcast και vodcast.

Πιο αναλυτικά:

Το Πρώτο Πρόγραμμα συνεχίζει δίνοντας βαρύτητα στην καθημερινή ενημέρωση, στις εκπαιδευτικές εκπομπές, στις εκπομπές που αναδεικνύουν την παράδοση και στη ψυχαγωγία. Σημαντική για το Πρώτο Πρόγραμμα η επέκταση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργοί του θα ετοιμάζουν και παρουσιάζουν δύο εβδομαδιαίες εκπομπές με τη φιλοξενία ακαδημαϊκών και ερευνητών του πανεπιστημίου. Εκπομπές που ηχογραφούνται στα στούντιο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα επικεντρώνεται στην όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση και ψυχαγωγία των Τουρκοκυπρίων και των Αρμενίων συμπατριωτών μας.

Το Τρίτο Πρόγραμμα συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά στη μέση γενική ακροαματικότητα εκπέμποντας 24 ώρες το 24ώρο, παραμένοντας προσηλωμένο στην ενημέρωση. Το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σε ταυτόχρονη μετάδοση στο τρίτο πρόγραμμα. Μουσικές εκπομπές για όλα τα γούστα και μεταμεσονύκτια συντροφιά στους ακροατές.

Το Τέταρτο Πρόγραμμα-RΙΚ Classic εξακολουθεί να φτιάχνει ένα ραδιοφωνικό ψηφιδωτό με κλασική, ροκ, τζαζ μουσική και αθλητική ενημέρωση.

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:19

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.