Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Σεπτεμβρίου, κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε διάσκεψη Τύπου που έγινε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στα γραφεία του ΚΟΑ.

Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η επιλογή του σλόγκαν “Join the Movement” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φετινή χρονιά, αντικατοπτρίζει τους τρεις πυλώνες όπου θα επικεντρωθεί: την αύξηση του αριθμού συμμετοχής των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες, τη διοργάνωση δράσεων που να ενισχύουν τη συμπερίληψη όλων των ομάδων πληθυσμού χωρίς αποκλεισμούς και τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων που να προσελκύουν των ενδιαφέρον των πολιτών για αθλητική ενασχόληση».

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη μίλησε για «τη βοήθειά των φορέων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την καταλυτική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης», ενώ η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε: «Καλούμαστε να αντλήσουμε ξανά από την ανεξάντλητη πηγή του αθλητικού ιδεώδους, τις αρχές και αξίες του αθλητισμού ως μοναδικό σωσίβιο σωτηρίας μιας υγιούς κοινωνίας. Αυτές τις αρχές και αξίες ο ΚΟΑ συνειδητά και με χρέος προωθεί, ενισχύει και προβάλλει μέσα από όλα τα προγράμματα του».

Ο ΚΟΑ ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας #BeActive στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση, με την Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου να έχει την ευθύνη. Η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν τον μαθητικό πληθυσμό. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν

φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA Κύπρου και OMEGA Channel.

ΠΗΓΗ:ΚΟΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:42

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Με επιθέσεις σε πλοία με προορισμό το Ισραήλ, απειλούν οι αντάρτες Χούθι
20:08
Το κλειδί των εξελίξεων στο Κυπριακό βρίσκεται στην Τουρκία, αναφέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες
20:05
Σκληρές μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας
19:25
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα»
19:19
Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ -Τουρκίας
18:19
Οι ΗΠΑ θα πωλήσουν άρματα στο Ισραήλ, πέραν των 106 εκ. δολαρίων
18:08
Επαφές Σίμου Ιωάννου στις ΗΠΑ - Έθεσε θέμα επιστροφής της περίκλειστης πόλης
17:41
Ελλάδα: Παρεμβάσεις για εκρίζωση της οπαδικής βίας εξετάζει η κυβέρνηση
17:30
Αισιόδοξος ο Όλαφ Σολτς για θετική έκβαση των συνομιλιών για τον κρατικό προϋπολογισμό
16:55
Επικρίσεις Ταγίπ Ερντογάν για το βέτο των ΗΠΑ που αφορά εκεχειρία στη Γάζα
16:32
Τη σημαντικότητα των φυσιοθεραπευτών επεσήμανε η Υπουργός Υγείας
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand