Πιθανότητες νέας κινητικότητας στο Κυπριακό, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής (Βίντεο)

Υπάρχουν πιθανότητες για νέα κινητικότητα όσον αφορά τις προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το πώς μπορεί να συμβάλλει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Υπογράμμισε ότι, αυτό το οποίο αναμένεται να πουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μέσω των συμπερασμάτων τους, είναι ότι η Ένωση θα στηρίξει τη διαδικασία και θα αφιερώσει όλα τα κατάλληλα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο θα τονιστεί, ακόμη, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως προσηλωμένο σε συνολική διευθέτηση του προβλήματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Κατόπιν εισήγησης της Γερμανίας, στα συμπεράσματα αναμένεται να περιληφθεί παράγραφος για την Τουρκία, που θα παραπέμπει σε στρατηγική συζήτηση των σχέσεων Βρυξελλών - Άγκυρας, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Επιπρόσθετα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καλέσουν την Κομισιόν να αναπτύξει προτάσεις σε σχέση με τα ευρω - τουρκικά.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αρχίζουν στις δύο μετά το μεσημέρι, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να παρακάθονται σε γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής θα βρεθούν: ο πόλεμος στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα οικονομίας, άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε λίγη ώρα αρχίζει η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως επίσης και η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

Δ.Κ./ Χ.Π. / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2023 - 12:20

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 18 Μαΐου 2024
18:00
Πάφος: Με αναπνευστικά προβλήματα ένοικος πολυκατοικίας - Πυρκαγιά στο διαμέρισμά του
17:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 18/05/24
17:06
Διεθνής ενημέρωση για το απειλητικό μήνυμα σε σχολεία, αναμένει η Αστυνομία
17:03
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Ισραηλινών - Χαμάς /35.400 Παλαιστίνιοι νεκροί...
16:53
«Το κράτος δεν εκβιάζεται» -Πώς απαντά ο Πρόεδρος για το τερματικό στο Βασιλικό
16:30
Δεν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο η προσπάθεια της Ολγκίν, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος
16:25
Σλοβακία: Κατηγορίες στον ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Φίτσο
16:15
Γάζα: 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στην πλωτή αποβάθρα -Αναφορές Χριστοδουλίδη
16:11
Υπουργός Ενέργειας για αντιπαράθεση με κινεζική κοινοπραξία: Η σιωπή της Κυβέρνησης να μην θεωρείται αδυναμία
15:10
Η Αυστρία χρηματοδοτεί και πάλι την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
15:04
Ουκρανία:10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Χάρκοβο
14:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.