19οι ΑMKE: Η Μάλτα υποδέχτηκε επίσημα τις αποστολές, με την τελετή έναρξης

Με την υπερηφάνεια και τα χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, αφού εκπροσωπούν τη πατρίδα τους σε μια τέτοια διοργάνωση, οι 1.200 περίπου αθλητές, παράγοντες και γενικότερα όλοι όσοι έχουν εξασφαλίσει διαπίστευση στους αγώνες έλαβαν μέρος στη τελετή έναρξης των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.  

Η Μάλτα και επίσημα πλέον άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τις αποστολές των οκτώ συνολικά χωρών που βρίσκονται στη «πόλη των ιπποτών» και θα διαμείνουν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο όταν και θα ολοκληρωθούν οι αγώνες.

Οι διοργανωτές θέλησαν να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Κύπρος λαμβάνει μέρος στους αγώνες με συνολικά 187 αθλητές, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος σε διοργάνωση που διεξάγεται εκτός νησιού. Σημαιοφόροι της Κυπριακής αποστολής η κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου και ο τζουντόκα Γιώργος Μπαλαρτασβίλι. Αμφότεροι κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους πρόσφατους Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς αγώνες αντίστοιχα. Για τους δύο αθλητές εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα ολοκληρώσουν τους αγώνες έχοντας στο λαιμό περισσότερα από ένα χρυσά μετάλλια.

ΑΜΚΕ ΚΥΠΡΟΣ ΤΕΛΕΤΗ.jpg

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ κατά της διάρκεια της τελετής, τόνισε ότι ο Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε και κάνει τα πάντα για τους αθλητές.

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Δώσαμε τα πάντα για τους αθλητές και υποστηρίξαμε όλα τα αιτήματα τους. Στόχος τους είναι να προβάλουν τη Κύπρο, το άθλημα τους και τους εαυτούς τους. Η ΚΟΕ είναι πλέον σε θέση να ικανοποιήσει τους αθλητές οικονομικά. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης αποφασίστηκε ποιες χώρες θα τους διοργανώσουν μέχρι το 2029. Λογικά το 2031 είναι η σειρά της Κύπρου. Όμως είναι αρκετά νωρίς και είναι ένα θέμα το οποίο θα δούμε στα επόμενα χρόνια».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ / ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2023 - 10:23

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.