Ουκρανία: Το Κίεβο ζήτησε από τη Γερμανία πυραύλους Κρουζ

Η Ουκρανία απηύθυνε στην κυβέρνηση της Γερμανίας επίσημο αίτημα για την παράδοση πυραύλων κρουζ αέρος-εδάφους, τύπου Taurus, με βεληνεκές τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας στο AFP.

“Παραλάβαμε αίτημα από την ουκρανική πλευρά τις τελευταίες μέρες”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με ποσότητες.

Δεν είναι γνωστό αν το Βερολίνο θα δεχθεί ή όχι το αίτημα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Η γερμανική κυβέρνηση αύξησε σημαντικά τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο τους τελευταίους μήνες, αλλά εμφανίζεται μέχρι στιγμής επιφυλακτική στο θέμα των πυραύλων κρουζ ή σε μια υποστήριξη στην ουκρανική πολεμική αεροπορία, για να τη βοηθήσει για παράδειγμα όσον αφορά την παράδοση μαχητικών F-16.

Οι Taurus είναι πύραυλοι κρουζ αέρος-εδάφους, που μεταφέρονται από μαχητικά και κατασκευάζονται από την ομώνυμη γερμανοσουηδική εταιρεία. Λόγω του βεληνεκούς τους, θα είναι σε θέση να πλήξουν στόχους που βρίσκονται πολύ μακριά πίσω από την σημερινή γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Η Βρετανία, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Κιέβου, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να παραδώσει πυραύλους κρουζ Storm Shadow στην Ουκρανία, με την ανακοίνωσή της αυτή να την καθιστά την πρώτη χώρα που θα παραδώσει αυτού του είδους όπλο μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται την ώρα που το Κίεβο προετοιμάζει εδώ και μήνες αντεπίθεση με στόχο να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από τις περιοχές που έχουν θέσει υπό την κατοχή τους στην Ουκρανία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2023 - 12:15

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.