Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών η κυβέρνηση αγωνίζεται για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας"

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας και τη συμφιλίωση του λαού, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στη μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου Αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα 1966 - '59, στο στάδιο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία", στη Λευκωσία.

"Επιδιώκουμε", είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, "μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, την επανέναρξη των συνομιλιών για πραγματική ειρήνη και ασφάλεια στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, ώστε ολόκληρος ο λαός να απολαμβάνει τα αγαθά μιας αρμονικής και ευημερούσας συμβίωσης και συνεργασίας".

Υπογράμμισε ότι οφείλουμε να παραμείνουμε αξιοπρεπείς απέναντι στις θυσίες των ηρώων μας, απέναντι στους εαυτούς, στην Ιστορία και στο μέλλον μας, τονίζοντας ότι το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ συμπυκνώνει μέσα του τα οικουμενικά και διαχρονικά πρότυπα του Ελληνισμού.

Επισήμανε ακόμα ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός έζησε στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας, όμοιες με εκείνες των επών της Παλιγγενεσίας του 1821 και του 1940.

Εξάλλου, σε σύντομο χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος χαρακτήρισε επικό τον αγώνα της ΕΟΚΑ, προσθέτοντας ότι αποτελεί, επίσης, κορυφαία στιγμή της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού.

arxiepiskopos.jpgΑ.Κ / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2023 - 22:00

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 8 Ιουνίου
07:00
Η Γουεστ Χαμ κατέκτησε το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ
06:59
Τέλεθον: Βραδιά αγάπης και προσφοράς απόψε στο ΡΙΚ
06:57
Στάση εργασίας από τους φυσιοθεραπευτές
06:51
Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ στην Αθήνα
06:47
Κινήσεις στην σκακιέρα στην περιοχή του Κόλπου από ΗΠΑ
06:44
Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Η πρόγνωση αναλυτικά
06:42
Αποστολή βοήθειας από Γαλλία στην Ουκρανία
06:39
Ζελένσκι κατά Ερυθρού Σταυρού
06:37
Ουκρανία: Πέντε χιλιάδες εννιακόσιοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες ζώνες
06:33
Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για Τατάρ: "Είμαι έτοιμος να συναντηθούμε ακόμα και αύριο"
06:31
Εμμένει σε αδιάλλαχτες θέσεις στο Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ
06:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand