Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλει και φέτος υποψηφιότητα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ

Φωτογραφίες / PIO

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλει και φέτος υποψηφιότητα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ΙΜΟ, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της πρώτης Απριλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κύπρος διαθέτει αρκετή υποστήριξη στον IMO, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εν λόγω Οργανισμό.

Τόνισε ότι έχει σημασία, μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση της Κύπρου στον συγκεκριμένο Οργανισμό, να στηρίζονται τα δίκαιά της, καθότι λόγω της τουρκικής στάσης, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στον τομέα της ναυτιλίας.

ΠτΔ 1η Απριλίου Φυλακισμένα μνήματα ς4τ3υ63.jpg

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για αλληλοϋποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, προηγήθηκε κατά πολύ, της όποιας σκέψης για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κύπρου.

Κληθείς να σχολιάσει καταπόσον η εκλογή της Τουρκίας στη Γενική Γραμματεία του ΙΜΟ θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο, απάντησε πως δεν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη γραμματεία, είτε προέρχεται από την Τουρκία είτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ένα διεθνές αναγνωρισμένο κράτος.

ΠτΔ 1η Απριλίου Φυλακισμένα μνήματα 2342342.jpg

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση για ανανέωση μέτρων επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε καταφατικά. Είπε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο και πρόσθεσε πως το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο, τόνισε πως η Κύπρος τιμά τον πιο αγνό και ένδοξο αγώνα στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος οδήγησε στη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠτΔ 1η Απριλίου Φυλακισμένα μνήματα 3;4τ;34τ5;34.jpg

"Η πραγματική τιμή, περνά μέσα από τον τρόπο που πολιτευόμαστε και μέσα από τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε ότι, όσα εμπόδια κι' αν υπάρξουν εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας, η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν, προς κάθε κατεύθυνση.

Υπογράμμισε εκ νέου πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιθυμεί η Λευκωσία, προσφέροντας τα κίνητρα, που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στο σπάσιμο του αδιεξόδου, στην επανέναρξη συνομιλιών και στην επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2023 - 13:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.