Σοβαρότατες ανησυχίες καθώς η UNFICYP, δεν έχει ανταποκριθεί στα διαβήματα για το "Τσεντίκαγια"

Σοβαρότατες ανησυχίες διατηρεί η Κυβέρνηση, αφού, η UNFICYP παρά τα επανειλημμένα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχει φροντίσει να τερματίσει τις παράνομες εργασίες στην τάφρο, στη νεκρή ζώνη, πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας και ενημερώνει για την πρόθεσή της να επιτρέψει, εντός εισαγωγικών, τη χρήση του χώρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση τονίζει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως φιλοξενούσα χώρα για την UNFICYP, αλλά και ως ιδιοκτήτης του τεμαχίου στο οποίο γίνονται οι παράνομες εργασίες στο γήπεδο της Τσεντίκαγια, δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση ή την έγκρισή της για κάτι τέτοιο.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένα στην UNFICYP τις σοβαρές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πολύ συχνών παραβιάσεων του status quo από τoν κατοχικό στρατό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι η νεκρή ζώνη τελεί υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει αναστείλει προσωρινά την άσκηση της στρατιωτικής της δικαιοδοσίας, με αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση της εκτέλεσης των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσθέτει συνεχίζει να ασκεί κανονικά την αστική της δικαιοδοσία εντός της νεκρής ζώνης.

Συνεπώς, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αναμένουμε ότι η UNFICYP θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για τον τερματισμό και αναστροφή της συνεχιζόμενης παραβίασης στην περιοχή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 21:58

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.