Νέα δικαστική διαμάχη αρχίζει στο Λονδίνο μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και των ταμπλόιντ εφημερίδων

Φώτο - Αρχείου / Photo by LOIC VENANCE / AFP

Αρχίζει σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου τετραήμερη ακροαματική διαδικασία για να αξιολογηθεί η αγωγή που έχουν καταθέσει σε βάρος της εταιρείας που εκδίδει την Daily Mail και τη Mail on Sunday ο πρίγκιπας Χάρι και άλλες διασημότητες.

Οι ενάγοντες, που περιλαμβάνουν επίσης τον τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον και την ηθοποιό Λιζ Χάρλεϊ, κατηγορούν τον εκδοτικό κολοσσό Associated Newspapers για «αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις» σε βάρος τους και «κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους».

Σε μια απρόσμενη κίνηση, ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε το πρωί αυτοπροσώπως στο Ανώτερο Δικαστήριο για να συμμετάσχει στην έναρξη της διαδικασίας.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες των καταγγελιών δεν έχουν γίνει γνωστές κατόπιν νομικού αιτήματος της Associated Newspapers, ωστόσο από τα όσα έχουν διαρρεύσει οι ενάγοντες επικαλούνται αποδεικτικά στοιχεία περί: πρόσληψης ιδιωτικών αστυνομικών για τοποθέτηση κοριών σε αυτοκίνητα και σπίτια, παρακολούθησης τηλεφώνων και καταγραφής συνομιλιών, δωροδοκιών αστυνομικών για παροχή ευαίσθητων πληροφοριών, περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας με σκοπό την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών από ιδιωτικές κλινικές, παράνομης πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Associated Newspapers απορρίπτει τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «εξωφρενικές συκοφαντίες».

Το επόμενο τετραήμερο το δικαστήριο θα αξιολογήσει τα νομικά επιχειρήματα των δύο αντιδίκων πλευρών ώστε να αποφασίσει αν η υπόθεση πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη δικαστική διερεύνηση.

Πρόκειται για μία από τρεις παρόμοιες αγωγές που θα απασχολήσουν τη βρετανική δικαιοσύνη τους επόμενους μήνες. 

Τον Μάιο πρόκειται να εκδικαστεί μήνυση κατά της Mirror Group Newspapers, που εκδίδει την Daily Mirror, την οποία έχει καταθέσει ο 38χρονος δούκας του Σάσεξ μαζί με άλλες διασημότητες, όπως η Σέριλ από το συγκρότημα Girls Aloud, ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν σχολιαστής Ίαν Ράιτ αλλά και οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζορτζ Μάικλ. Η εκδοτική εταιρεία κατηγορείται για παρακολούθηση τηλεφώνων στο διάστημα 1996-2011.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει επίσης μηνύσει για παρακολούθηση τηλεφώνων τη News Group Newspapers, εκδότρια εταιρεία των εφημερίδων Sun, Times, Sunday Times και της News of the World που πλέον έχει κλείσει.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου έχει επίσης ανοιχτή δικαστική διαμάχη με την Associated Newspapers την οποία έχει μηνύσει για δυσφήμηση αναφορικά με άρθρο της Mail on Sunday που αφορούσε τις διευθετήσεις ασφαλείας για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2023 - 13:53

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.