Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν πιο ισχυρούς δεσμούς, λέει η Μέτσολα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτρέψει τη σύγκρουση εντός των συνόρων της προωθώντας και όχι υποτάσσοντας τα συμφέροντα των πολιτών της, προστατεύοντας τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλα τα κράτη μέλη της και η ειρήνη πρέπει να παραμείνει ο απώτερος στόχος μας, δηλώνει η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα, σε χαιρετισμό το Σάββατο σε εκδήλωση στη σχολή Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

'Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΚ, είπε πως για να υπάρξει ειρήνη πρέπει να υπάρχει η Ουκρανία και για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται την υποστήριξη μας.  Η Πρόεδρος του ΕΚ είπε ότι η  δημοκρατία θέλει προσπάθεια και χρειάζεται ηγεσία και η ηγεσία είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, στην ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό καθώς και τις μεταναστευτικές προκλήσεις που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί σωστά.

Η κ. Μέτσολα είπε ότι ΕΕ και ΗΠΑ μπορεί κάλλιστα να είναι στενοί σύμμαχοι, αλλά καθώς η παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται να ανακάμψει, πρέπει να γίνουν ολοένα και πιο στενοί φίλοι και να δημιουργήσουν ισχυρότερους, αμοιβαία επωφελείς, οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανανέωση της διατλαντικής μας συμμαχίας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες και πολύ επικίνδυνες πραγματικότητες που διαμορφώνουν τις κοινωνίες και τις κοινότητές μας», είπε.

Η κ. Μέτσολα ανέφερε παράλληλα πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι δύο από τα ισχυρότερα οικονομικά μπλοκ στον πλανήτη, αλλά η πραγματική τους δύναμη έγκειται στο γεγονός ότι και οι δύο δεν ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά θέματα, αλλά και με κάτι πολύ βαθύτερο.

Ανέφερε ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μας για την υπεράσπιση μιας ισχυρής πολιτικής που βασίζεται σε αξίες διαφορετικά κινδυνεύουμε να «πνιγούμε» από τον λαϊκισμό.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023 - 20:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Ιουνίου
Συνεχίζεται η ροή παράτυπων μεταναστών μέσω Κάβο Γκρέκο
07:57
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 8 Ιουνίου
07:00
Η Γουεστ Χαμ κατέκτησε το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ
06:59
Τέλεθον: Βραδιά αγάπης και προσφοράς απόψε στο ΡΙΚ
06:57
Στάση εργασίας από τους φυσιοθεραπευτές
06:51
Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ στην Αθήνα
06:47
Κινήσεις στην σκακιέρα στην περιοχή του Κόλπου από ΗΠΑ
06:44
Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Η πρόγνωση αναλυτικά
06:42
Αποστολή βοήθειας από Γαλλία στην Ουκρανία
06:39
Ζελένσκι κατά Ερυθρού Σταυρού
06:37
Ουκρανία: Πέντε χιλιάδες εννιακόσιοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες ζώνες
06:33
Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για Τατάρ: "Είμαι έτοιμος να συναντηθούμε ακόμα και αύριο"
06:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand