Το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω των πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών, θα επισημάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε γραπτή δήλωση, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις 9 Φεβρουαρίου, με κύριο θέμα της Συνόδου το μεταναστευτικό και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
Ο Πρόεδρος θα αναδείξει, παράλληλα, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστεί το κράτος - μέλος της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό αιτητών ασύλου.
Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Ιωσήφ, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Μ.Β
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 - 12:51
Πηγή: ΚΥΠΕhttps://www.riknews.com.cy/article/2023/2/4/to-dusanalogo-baros-gia-ten-kupro-apo-tis-metanasteutikes-roes-tha-tonisei-o-proedros-anastasiades-sto-europaiko-sumboulio/