Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε: Ένα αγώνα πριν το μετάλλιο ο Χ. Θεμιστοκλέους

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου η πρώτη αγωνιστική μέρα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καράτε (U16-U18-U21) με τους νεαρούς αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με σκοπό την διάκριση και την ανάδειξη τους, στους κορυφαίους της Ευρώπης.

Το θέαμα που πρόσφεραν στους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο «Κίτιον» στη Λάρνακα ήταν εντυπωσιακό με τους νεαρούς καρατέκα να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και παράλληλα αρκετοί από αυτούς τα «εισιτήρια» για τους τελικούς της Κυριακής σε Kata και Kumite.
Την πρώτη αγωνιστική μέρα ολοκληρώθηκαν όλοι οι αγώνες της κατηγορίας Kata και έκλεισαν οι θέσεις για τους τελικούς ενώ διεξήχθησαν και στο Kumite όλοι οι αγώνες των νεαρών καρατέκα κάτω των 16 ετών. Θυμίζουμε ότι όλοι οι τελικοί όλων των κατηγοριών είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 5/2.
Από Κυπριακής πλευράς τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας κατέθεσαν ψυχή στα έξι τατάμι που στήθηκαν στο «Κίτιον» και πέτυχαν σημαντικές νίκες. Ο Θεμιστοκλέους Χαράλαμπος ( Kumite U16 +70kg) με 3 νίκες, διεκδικεί την Κυριακή 5/2 το χάλκινο μετάλλιο. Ο Κύπριος καρατέκα ξεκίνησε με νίκη 1-0 κόντρα στον Κροάτη πρωταθλητή και στη συνέχεια επικράτησε με 2-0 του πρωταθλητή Αυστρίας. Στις σημαίες κρίθηκε η τρίτη διαδοχική νίκη του Θεμιστοκλέους μετά το 0-0 απέναντι στον αθλητή από τον Ισραήλ με την πορεία τους προς το χρυσό να σταματά στο εκπρόσωπο της Ιταλίας ο οποίος κέρδισε με 0-2 τον πρωταθλητή μας. O 14χρονος αθλητής μας θα αγωνιστεί την Κυριακή 5/2 κόντρα στον αθλητή από το Βέλγιο
Ο Ιωήλ Αντωνίου (Kumite U16 -63kg) σημείωσε δύο νίκες κόντρα στον πρωταθλητή Αγγλίας με 7-0 ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε με 3-1 τον αθλητή από την Βουλγαρία. Η πορεία του σταμάτησε στον 3ο γύρο αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρωταθλητή Ισπανίας.
Νίκη σημείωσε και η Αρτέμη Κωνσταντίνα (Κumite U16 -61kg) κόντρα στην αθλήτρια από το Κόσοβο, χάνοντας στον 2ο γύρο από την Ιταλίδα πρωταθλήτρια.

Δημοσιογραφική Διάσκεψη και τελετή έναρξης
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε και η δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε (EKF) Αντόνιο Εσπινός και σύσσωμα το Δ.Σ της καθώς πολλοί Πρόεδροι από χώρες-μέλη της ΕKF, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης μαζί με μέλη του Δ.Σ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Αλέξανδρος Χριστοφόρου μαζί με μέλη του Δ.Σ.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Αντρέας Βασιλείου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της EKF και WKF Antonio Espinos γιατί την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Κυπριακή Ομοσπονδία ώστε να αναλάβει αυτή την διοργάνωση, ενημέρωσε τους επισήμους για τις λεπτομέρειες γύρω από την διοργάνωση η οποία συγκεντρώνει αριθμό ρεκόρ σε συμμετοχές και όπως όλα δείχνουν θα είναι ιδιαίτερα πετυχημένη κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και των θεσμικών χορηγών όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού, τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ αλλά και τον ΟΠΑΠ Κύπρου αλλά και των υποστηρικτών εταιρειών Robomarkets, Cablenet, Ecomm BX, Titan, Sixt, Vittel τις οποίες θέλησε να ευχαριστήσει ο κύριος Βασιλείου.
Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της EKF και WKF συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και τον Πρόεδρο της Αντρέα Βασιλείου για τη καλή και σκληρή δουλειά που γίνεται ώστε η Κύπρος να φιλοξενήσει τόσο μεγάλες διοργανώσεις προσθέτοντας ότι το μέγεθος της κάθε ομοσπονδίας δεν μετριέται με βάση το μέγεθος της χώρας, αλλά με τις δυνατότητες της και το όραμα της γι αυτό και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε αποτελεί παράδειγμα γιά άλλες Ομοσπονδίες, με την αποφασιστικότητα και τη θέληση να μεγαλώνει.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας δήλωσε πολύ χαρούμενος και περήφανος που η EKF και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε επέλεξαν την Λάρνακα και το αθλητικό κέντρο «Κίτιον» για να λάβει χώρα αυτή η μεγάλη διοργάνωση και έστειλε το μήνυμα ότι η Λάρνακα θέλει και στο μέλλον να είναι δίπλα στον αθλητισμό, φιλοξενώντας αγώνες Κάράτε και όχι μόνο.
Μετά την δημοσιογραφική διάσκεψη, πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης με τους νεαρούς καρατέκα από τις χώρες που συμμετέχουν στον 50ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (U16-U18-U21) να παρατάσσονται στο αθλητικό Κέντρο «Κίτιον» και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Αντρέα Μιχαηλίδη αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης Αντρέα Βύρα να κηρύττουν την έναρξη του πρωταθλήματος απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό κάτι που έπραξε και οι κύριοι Βασιλείου και Espinos ως συνδιοργανωτές.
Τους νεαρούς καρατέκα περίμενε και μια έκπληξη αφού εντός του σταδίου στήθηκε μια μικρή γιορτή, με παραδοσιακή κυπριακή μουσική και χορευτή ο οποίος βάζοντας όλο και περισσότερα ποτήρια στο κεφάλι του( ο παραδοσιακός χορός των ποτηριών) κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 - 11:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.