Πρεμιέρα στον κλειστό για τον Μίλαν Τράικοβιτς στο Λοτζ

Η μέρα για να μπει στην αγωνιστική δράση ο Μίλαν Τράικοβιτς έφτασε. Έπειτα από την πολύ σκληρή, επίπονη, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σημαντική χειμερινή προετοιμασία, ο πρωταθλητής μας στα ψηλά εμπόδια μπαίνει από το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, στη διαδικασία των αγώνων. Πρώτος σταθμός για τον αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη θα είναι η Πολωνία, όπου θα λάβει μέρος σε δύο συνεχόμενα μίτινγκ. Την αρχή θα την κάνει, όπως αναφέραμε, το Σάββατο (4/2) στο Λοτζ, σε «χάλκινο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ακολούθως θα συμμετάσχει στο «χρυσό» μίτινγκ στο Τόρουν, την Τετάρτη (8/2).

Μεγάλος στόχος για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2019 είναι η διάκριση και η κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου. Μέχρι τότε ο πρωταθλητής μας θέλει να βάλει αρκετούς αγώνες στα πόδια του, ούτως ώστε να πάει πανέτοιμος στην Πόλη για να κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις τον στόχο του.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μίλαν Τράικοβιτς επέστρεψε από τη Νότια Αφρική, όπου έκανε το τελευταίο και πολύ σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας του, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη. «Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Βάλαμε πολλή δουλειά στο σώμα ακόμα και για το καλοκαίρι. Η κάθε προετοιμασία έχει τη σημασία της και φέτος ένιωσα πολύ πιο καλά σε σχέση με πέρσι που ήμουν τραυματισμένος. Γνωρίζω το σώμα μου πολύ καλά τώρα πια, είμαι πολύ πιο έμπειρος, κι αυτό με κάνει να αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σημαντικότητα κάθε μέρας στην προετοιμασία. Δούλεψα σκληρά το τελευταίο διάστημα και παρά το ότι υπάρχει κάποια κούραση, νιώθω έτοιμος να μπω στους αγώνες. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις κάποια πράγματα στην προπόνηση και άλλο να τα εφαρμόζεις στους αγώνες. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι, με την εμπειρία που έχω, ξέρω πια τι πρέπει να κάνω στον αγώνα και αυτό με κάνει να νιώθω αρκετά καλά, μπαίνοντας σε κάθε κούρσα δίχως άγχος. Άμα δουλέψεις σκληρά, κάνεις καλή προπόνηση και έχεις την υγεία σου, τα άλλα έρχονται», ήταν κάποια από τα λόγια του Μίλαν Τράικοβιτς, προτού αναχωρήσει για την Πολωνία, κάνοντας ουσιαστικά μία συνεχόμενη περιοδεία τεσσάρων αγώνων, για να επιστρέψει στην Κύπρο στις 16 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέραμε, ο πρωταθλητής μας στα ψηλά εμπόδια θα αρχίσει τους αγώνες του από την πόλη Λοτζ της Πολωνίας το Σάββατο 4/2/23, στη συνέχεια θα πάει στο Τόρουν (8/2) για το «χρυσό» μίτινγκ «Όρλεν Κοπέρνικους Καπ». Από την Πολωνία θα ταξιδέψει για τη Γαλλία, αρχικά στο Παρίσι στις 11 Φεβρουαρίου για το «ασημένιο» μίτινγκ και εν συνεχεία στο Λιεβάν στις 15 του μήνα για το «χρυσό» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Τράικοβιτς περιμένει να δει ποιο θα είναι το τελευταίο μίτινγκ του πριν από το Ευρωπαϊκό Κλειστού, που ανήκει και αυτό στα «χρυσά». Στις 22 Φεβρουαρίου είναι το μίτινγκ στη Μαδρίτη και στις 25 αυτό στο Μπέρμιγχαμ. Ο ίδιος προτιμά να τον κάνουν αποδεκτό στο Μπέρμιγχαμ, καθώς θα είναι και ο τελικός της περιοδείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον κλειστό στίβο και θα βρεθούν εκεί οι κορυφαίοι του κόσμου στα 60μ. με εμπόδια. Άλλωστε, η αρένα του Μπέρμιγχαμ του φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις (και λίγο στενόχωρες), αφού εκεί το 2018 κατέγραψε το παγκύπριο ρεκόρ με 7.51, που του εξασφάλισε θέση στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και δυστυχώς σε αυτόν έκανε άκυρη εκκίνηση και δεν έτρεξε.

«Ανυπομονώ να αρχίσω τους αγώνες μου στα διάφορα μίτινγκ, για να δω σε ποια κατάσταση βρίσκομαι. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και το σώμα σου αντιδρά αναλόγως. Η αρχή είναι πάντα λίγο πιο δύσκολη, αφού θα πρέπει να συνηθίσεις την πιστολιά του αφέτη και να εφαρμόσεις την τεχνική και την ταχύτητα στο πέρασμα των εμποδίων. Αυτό που θέλω είναι να κάνω σωστές κούρσες και από αγώνα σε αγώνα θα βρω και τη φόρμα μου και τον ρυθμό που απαιτείται. Σε κάθε αγώνα μου δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, αλλά αυτό το 100% διαφέρει από τον προηγούμενο αγώνα, γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε ό,τι αφορά κυρίως το σώμα μου και την κατάσταση που βρίσκομαι. Ελπίζω ότι αυτή η περιοδεία θα με βοηθήσει πολύ, ώστε να βρω σιγά - σιγά τον ρυθμό μου και να είμαι πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό Κλειστού», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο πρωταθλητής μας.

«Μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη»

Στην Κωνσταντινούπολη, σε ακριβώς ένα μήνα, ο Μίλαν Τράικοβιτς θα κληθεί αρχικά να συμμετάσχει στις σειρές του πρώτου γύρου, το Σάββατο 4 Μαρτίου (11:20 το πρωί), με τους ημιτελικούς και τον τελικό να διεξάγονται την Κυριακή (5/3, πρωί και βράδυ). Μάλιστα, ο τελικός των 60μ. με εμπόδια των ανδρών θα είναι και το τελευταίο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Κλειστού και το ιδανικό θα ήταν να κλείσει η διοργάνωση με τον Εθνικό μας Ύμνο. Για τον Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος το 2019 στη Γλασκόβη αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σε μία αξέχαστη κούρσα στον τελικό των 60μ. με εμπόδια, αυτή την φανταστική στιγμή θέλει να την ξαναζήσει.

«Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για το Ευρωπαϊκό Κλειστού, αλλά επειδή έχω ζήσει στη Γλασκόβη το πώς είναι να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, θέλω να το ξαναζήσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα καταφέρω και στην Κωνσταντινούπολη. Για αρχή βάζω ως στόχο τον τελικό και αν δεν τα καταφέρω θα είναι τεράστια αποτυχία. Αν καταφέρω να μπω στον τελικό, τότε μεγάλος στόχος θα είναι το μετάλλιο, γιατί οποιαδήποτε άλλη θέση δεν θα με ικανοποιήσει. Ωστόσο, έχουμε ακόμη δρόμο γι’ αυτό, και σιγά - σιγά θα πρέπει να προετοιμαστώ, να κάνω σωστές κούρσες στα μίτινγκ που έχω και να πάω πανέτοιμος για τον μεγάλο φετινό στόχο μου στον κλειστό στίβο».

* Να αναφέρουμε ότι στο «Όρλεν Καπ» του Λοτζ (4/2), οι δύο ημιτελικές σειρές των 60μ. με εμπόδια ανδρών είναι ορισμένες για τις 17:48 και 17:55 και ο τελικός για τις 18:50.

Δελτίο Τύπου ΚΟΕΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 - 16:37

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.