Τη νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσε ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (Βίντεο)

Μετά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο νεος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη διαδικασία παραλαβής των ηνίων του κράτους, απο τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΟΥΛΗ.jpg

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση για πίστη στο Σύνταγμα  και τη   διατήρηση της  ανεξαρτησίας  και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Θα πορευθώ με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και θα είμαι πρόεδρος όλων των Κυπρίων, για να φέρουμε τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία,την ελπίδα και την προοπτική για όλους τους πολίτες", διαβεβαίωσε στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε εκτενώς  τους στόχους της πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Στο κυπριακό, τόνισε ότι έχει ήδη απευθύνει το μήνυμα τόσο προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, όσο και προς τα Ηνωμένα Εθνη και τον διεθνή παράγοντα, ότι στόχος του είναι η επανέναρξη της προσπάθειας στο Κυπριακό με ενεργό και ουσιαστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πάντα υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος είναι μιά  λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς ξένα στρατεύματα  ή ξένες εγγυήσεις, δήλωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα γίνει το κοινό μας σπίτι  μέσα στη μεγάλη μας οικογένεια της ΕυρωπαΪκής Ενωσης. Αυτή είναι η λύση που οραματιζόμαστε, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κύριος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι παρουσία  μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δίνει και τον προσανατολισμό γιά την εξωτερική πολιτική και αναφέρθηκε σε ενίσχυση των σχέσεων με γειτονικές χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες  και χώρες της Ασίας.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τον ανιδιοτελή μας σύμμαχο όπως είπε και μιλώντας για την επικείμενη εκεί επίσκεψή του, σημείωσε ότι θα συζητηθεί η πιό στενή συνεργασία ιδίως σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Για την οικονομία, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι πολιτική θα είναι η συνέχεια  της δημοσιονομικής σταθερότητας  για μιά ισχυρή οικονομία πού θα επιτρέπει τη στοχευμνένη στήριξη στις πιό ευάλωτες ομάδες.

Βασικό θέμα στην ομιλία, ήταν επίσης και η πρόθεση για διόρθωση του συστήματος έτσι που να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες γιά όλους. Θα εργαστώ, τόνισε ο νέος πρόεδρος, για να κάνω τη ζωή των πολιτών μας πιό ευτυχισμένη και πιό αξιοπρεπή. Στο επίκεντρο των πολιτικών μας θα είναι ο άνθρωπος και το "ευ ζην" του, υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τέλος και αναφερόμενος στα κόμματα σημείωσε ότι τους θεωρεί θεσμικούς συνεργάτες. Εξήγγειλε σύντομα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και προανήγγειλε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του σώματος με επιστημονική και τεχνοκρατική υποστήριξη.

ΑΝΝΙΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΒΟΥΛΗ.jpg

Στην τελετή παρέστη και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΑΝΑΣΤΑ ΒΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ.jpg

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στη δική της ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας, συνεχάρη τον κύριο Χριστοδουλίδη και ευχήθηκε δύναμη και αντοχή. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες για άρση της κατοχής, με λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών  και ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Η κυρία Δημητρίου διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Βουλής για συνεργασία, ιδίως σε προώθηση των εθνικών επιδιώξεων.  

ΑΝΝΙΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΒΟΥΛΗ.jpg

Νωρίτερα  εκλελεγμένος Πρόεδρος  συναντήθηκε με την πρόεδρο του Σώματος Αννίτα Δημητρίου, η οποία του ευχήθηκε οτι καλύτερο και διαβεβαίωσε οτι η Βουλή θα συνεργαστεί μαζί του, προς όφελος των πολιτών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε οτι είναι βέβαιος οτι θα συνεργασθεί με τη Βουλή για το καλό της πατρίδας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ.jpg

Μετά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο νεος πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη διαδικασία παραλαβής των ηνίων του κράτους, απο τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε  βεβαιότητα οτι ο νεος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πετύχει στο έργο του, κάνοντας αναφορά στην εργασιομανία του και στην προσήλωση του σε θέσεις αρχών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε οτι η λύση του προβλήματος δεν εξαρτάται μόνο απο τη δική μας πλευρά αλλά απο την αλλαγή στάσης της Αγκυρας, ενώ εξέφρασε την  ελπίδα τα τελευταία γεγονότα να βοηθήσουν ετσι ώστε να αναθεωρηθεί η τουρκική πολιτική.

Στην αντιφώνηση του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε οτι θα κρατήσει τα θετικά της προγούμενης κυβέρνησης, πάνω στα οποία θα κτίσει στη συνέχεια της διακυβέρνησης του.

Ανέφερε επίσης οτι ειναι υπερήφανος, που υπήρξε μέλος μια κυβέρνησης που μπορεί να έκανε και λάθη, αλλά πήρε δύσκολες αποφάσεις, κάνοντας μεταξύ αλλων αναφορά στο ΓεΣΥ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την τοπική αυτοδιοίκηση.  

AT/IN

LIVE Αυτή την ώρα η νενομισμένη διαβεβαίωση Νίκου Χριστοδουλίδη ενώπιον της Βουλής (βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2023 - 15:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο σήμερα - Η πρώτη Ανάσταση
05:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
05:18
03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.