Στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Συνάντηση και συντονισμός με Κυριάκο Μητσοτάκη (Βίντεο)

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου για συνάντηση και συντονισμό με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στην εκπομπή Προκλήσεις, ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, καθώς και την πρόταση του για περισσότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.  

Οι πρώτες πράξεις

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι πρώτες του πράξεις όταν αναλάβει καθήκοντα, ο κύριος Χριστοδουλίδης απάντησε πως αυτές θα αφορούν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τη σύσταση και λειτουργία της Προεδρίας.  

Για το κυπριακό πρόβλημα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι το κείμενο που περιγράφει πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι ήδη ζήτησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, του οποίου η χώρα προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δευτέρα η πιθανή μέρα ανακοίνωσης Υπουργικού

Όσον αφορά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η πιο πιθανή μέρα ανακοίνωσής του, είναι η Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει.  

Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, την τοποθέτησε χρονικά με την επιστροφή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.         

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου θα σταλεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Θα δημιουργηθεί επίσης, είπε, επιτελική ομάδα υπό τον υφυπουργό παρά των προέδρω, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.  Θα ιδρύσει, πρόσθεσε, γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θα προβαίνει σε συστάσεις στην εκτελεστική εξουσία για διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς και συμβούλια.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μελετά τα προεκλογικά προγράμματα όσων διεκδικούσαν την προεδρία, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει στοιχεία από αυτά.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2023 - 07:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου
21:40
Συμφωνία σύντομα για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βλέπουν Γιόχανσον - Μαρλάσκα
21:06
Γραπτή συμφωνία μεταξύ ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ψευδοκράτους ζητά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας
20:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/9/2023
20:01
Υπόθεση Λίνεκερ: Αλλαγές στους κανόνες διατύπωσης άποψης για παρουσιαστές του BBC
19:50
Ρωσία: Αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 70% το 2024
19:42
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε Εύβοια και Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias
19:16
Παραμείνετε στα σπίτια σας καλεί τους Αρμένιους που εγκαταλείπουν μαζικά το Ναγκόρνο - Καραμπάχ το Μπακού
19:10
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Κύπρο
18:59
Ζελένσκι: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ζήτημα χρόνου
18:57
Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη ΔEA ζήτησε η Ισαμπέλ Σάντος
18:49
Αλίμ Σιντίκ: Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για να εγκαταλείψει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας
18:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand