«Απαράδεκτη και προκλητική» η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ξένων εργατών, λέει η ΔΕΟΚ

Για «απαράδεκτη και προκλητική» στάση της κυβέρνησης στο θέμα της εργοδότησης ξένων εργατών κάνει λόγο η ΔΕΟΚ σε ανακοίνωσή της.

«Μετά το φιάσκο του κατώτατου μισθού που επιτρέπει στους εργοδότες να καθορίζουν το ύψος του μισθού του εργαζόμενου στην βάση του ωραρίου που ρυθμίζουν οι ίδιοι.  Μετά την αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών που απορρέουν από την μεταβατική συμφωνία για την αποκατάσταση της απόδοσης της ΑΤΑ, λίγο πριν από την αποχώρηση της από την εξουσία αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά ότι θα ανοίξει την πόρτα στην ανεξέλεγκτη και απροστάτευτη εργοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση. 

Επισημαίνει πως αντί να τηρήσει την δέσμευση του σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίστηκαν ο Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος, «επέλεξε να διαβουλευθεί στο παρασκήνιο μόνο με τους εργοδότες παραβιάζοντας τα εργασιακά θέσμια και τις βασικές αρχές του συστήματος εργασιακών σχέσεων του τόπου μας.  Επιπρόσθετα περιφρόνησε και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας επιβάλλοντας στην επόμενη κυβέρνηση την δική του πολιτική για ένα τόσο κρίσιμο θέμα». 

«Προειδοποιούμε ότι η εργατική τάξη της Κύπρου δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την κατάρρευση και την απορρύθμιση των εργατικών της δικαιωμάτων», σημειώνει η ΔΕΟΚ και καλεί τον κ. Κούσιο και την κυβέρνηση να επιδείξουν τουλάχιστον στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία παραπέμποντας το θέμα για ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο στη νέα κυβέρνηση.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 13:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου
21:40
Συμφωνία σύντομα για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βλέπουν Γιόχανσον - Μαρλάσκα
21:06
Γραπτή συμφωνία μεταξύ ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ψευδοκράτους ζητά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας
20:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/9/2023
20:01
Υπόθεση Λίνεκερ: Αλλαγές στους κανόνες διατύπωσης άποψης για παρουσιαστές του BBC
19:50
Ρωσία: Αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 70% το 2024
19:42
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε Εύβοια και Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias
19:16
Παραμείνετε στα σπίτια σας καλεί τους Αρμένιους που εγκαταλείπουν μαζικά το Ναγκόρνο - Καραμπάχ το Μπακού
19:10
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Κύπρο
18:59
Ζελένσκι: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ζήτημα χρόνου
18:57
Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη ΔEA ζήτησε η Ισαμπέλ Σάντος
18:49
Αλίμ Σιντίκ: Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για να εγκαταλείψει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας
18:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand