Ο ΠτΔ κατέθεσε το θεμέλιο λίθο των έργων στο Μάτι Αττικής- Ανακοίνωσε προσφορά ποσού 2,5 εκατ. ευρώ προς την ελληνική αεροπορία (Βίντεο)

Προσφορά ποσού δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία προς την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για συμβολική κίνηση, δεδομένου ότι η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με το τραγικό συμβάν της συντριβής του Φάντομ.

ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ.jpg

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, για τελευταία φορά υπό την παρούσα ιδιότητά του, με την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΝΑΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ

Ακολούθως, μετέβη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μάτι Αττικής, όπου επιθεώρησαν τα έργα ανοικοδόμησης της περιοχής, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία πάρκου μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΗΝΑ.jpg

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την κυπριακή Πολιτεία για τη συνεισφορά της στην ανοικοδόμηση της περιοχής. Είπε ότι μέρος του ποσού που έχουν εισφέρει το κυπριακό κράτος και ο λαός της Κύπρου, θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή σύγχρονου συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών, για να στεγαστούν οικογένειες Ελλήνων πολιτών, που έχασαν τα σπίτια τους στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑ.jpg

Στη συνάντηση  με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη  του γιά τη στήριξη  της Κύπρου από την Ελλάδα , αναφέροντας ότι χωρίς αυτήν τη στήριξη ο κυπριακός ελληνισμός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Από πλευράς της η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο γιά τη συνεργασία και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας σε μιά λύση του κυπριακού στο πλαίσιο των  αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, στην τελευταία επίσκεψη του προέδρου με αυτή την ιδιότητα  στην Αθήνα, μίλησαν γιά τη στενή και παραγωγική συνεργασία πού είχαν ενώ αναφέρθηκαν επίσης και στις συνεχείς προσπάθειες για  μιά σωστή λύση του κυπριακού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης  και στις προσπάθειες αντιμετώπσιης των τουρκικών προκλήσεων και του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης για την κατάθεση θεμέλιου λίθου στο Μάτι Αττικής (βίντεο)

ΙΝ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 - 15:41

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.