70 Χρόνια Κυπριακό Ραδιόφωνο - Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος και εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας (Εικόνες)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Λεύκωμα με τίτλο: “Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου,70 χρόνια κυπριακό ραδιόφωνο, 1953-2023” παρουσίασε χθες βράδυ(Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023) το ΡΙΚ, τιμώντας την 70χρονη ιστορία του κυπριακού ραδιοφώνου στον υπαίθριο χώρο του Αρχείου ΡΙΚ.

AME_7309.JPG

Ακολούθησε επετειακή έκθεση φωτογραφίας, στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου ΡΙΚ, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές,κρατικοί αξιωματούχοι, φίλοι και συνεργάτες του ΡΙΚ καθώς και πρώην στελέχη του.

AME_7312.jpg

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Λουκάς Χάματσος καλωσόρισε τους καλεσμένους παίζοντας στο βιολί το πρώτο σήμα της κυπριακής ραδιοφωνίας, χαρίζοντας στο ακροατήριο μια νοσταλγική και συγκινητική στιγμή.

AME_7466.jpg

Η Αννίτα Δημητρίου στην ομιλία της συνεχάρη το ΡΙΚ για την ιδέα και ανέφερε ότι μέσα από την δημιουργία του επετειακού Λευκώματος και της έκθεσης φωτογραφίας, η Κύπρος γνωρίζει ανθρώπους, σταθμούς, σημαδιακές μέρες, σημαντικές στιγμές που αποτελούν κομμάτι της ζώσας ιστορίας της ραδιοφωνίας της Κύπρου μας.

AME_7535.jpg

Πηγή: ΡΙΚ

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2023 - 10:52

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.