Το «Stand Up for Ukraine» σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ

Η διάσκεψη των δωρητών για την Ουκρανία με τίτλο «Stand Up for Ukraine» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 9 Απριλίου στις 16:00 – 17:00 στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Η διάσκεψη συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυβέρνηση του Καναδά σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Προάσπισης των Συμφερόντων του Πολίτη «Global Citizen» και στόχος είναι η κινητοποίηση των κυβερνήσεων, των οργανισμών, των ιδιωτικών εταιρειών και των πολιτών ώστε να συμβάλουν στην παγκόσμια προσπάθεια αλληλεγγύης και στήριξης του Ουκρανικού λαού.

Η διάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Πρόεδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εντάσσεται στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας με σκοπό την συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για κάλυψη των αναγκών των Ουκρανών που είτε έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, είτε παραμένουν στη χώρα, αλλά έχουν εκτοπισθεί από τα σπίτια τους. Η επιλογή της πολωνικής πρωτεύουσας για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης έγινε σε ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου ρόλου της Πολωνίας στη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Στην αυριανή διάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ, θα συμμετάσχει διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στρογγυλής τραπέζης θα ανακοινωθούν οι δεσμεύσεις για δωρεές προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Η διάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ 2 και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Απριλίου 2022 - 18:21

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.