Ορατό το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος εξαιτίας των μέτρων που εξήγγειλαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ (Βίντεο)

Προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, ακόμα και μέσα στην εορταστική περίοδο, είναι πιθανόν να προκαλέσουν τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού, από την επόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αποχή από τη στελέχωση των εγκαταστάσεων έξι ατμολεβητών στο σταθμό Δεκέλειας και η μη απασχόληση των υπαλλήλων σε εργασίες εκτός των προβλεπομένων στα σχέδια υπηρεσίας τους.

Ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, Ρογήρος Ταμπάκης, ανέφερε στο Τρίτο ότι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν η ζήτηση ξεπεράσει τα 730 μεγαβάτ ή αν παρουσιαστεί απώλεια μονάδας στο σταθμό του Βασιλικού.

"Σε αυτές τις περιπτώσεις", επισήμανε, "η ζήτηση, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, δεν θα μπορεί να καλυφθεί και θα πρέπει να υπάρξει "περικοπή καταναλωτικού φορτίου".

Εξάλλου, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ανέφερε ότι από τα απεργιακά μέτρα θα επηρεαστεί η  επάρκεια και η ευστάθεια του συστήματος παραγωγής.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Κυριάκος Ταφούνας, εκ μέρους όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήλωσε στο Τρίτο, ότι αυτά λαμβάνονται σε μια προσπάθεια πίεσης προς τους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Ο κύριος Ταφούνας είπε ότι η αποχή από την εργασία σε έξι από τους δέκα ατμολέβητες, στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στη Δεκέλεια, θα προκαλέσει κίνδυνο  περιοδικών διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ ανέφερε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι των συνεργείων δεν θα εκτελούν εργασίες που δεν προβλέπονται στο σχέδιο υπηρεσίας τους, κάτι που, όπως σημείωσε, αναμένεται επίσης να προκαλέσει επιπλοκές στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Τα αιτήματα των συντεχνιών της ΑΗΚ αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των υποδομών στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Δεκέλειας και την εξαίρεση των υπαλλήλων της ΑΗΚ από το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία.

Δ.Κ./ΑΤ


Διαβάστε ακόμη:

Πηλείδου: "Μας ανησυχεί το θέμα της ΑΗΚ, εργαζόμαστε για αποφυγή περικοπών"

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 18:45

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Φεβρουαρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού (1/2/23)
16:57
Ο Υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογό του
16:15
Συμφωνία υπουργείων Παιδείας Κύπρου - Ελλάδας
16:15
Ικανοποίηση Χατζηπαντέλα για το ΤΑΕΠ Παίδων
16:01
Το ΓΔΕΕ απέρριψε δύο προσφυγές του Ιδρύματος για Προστασία του Χαλλουμιού κατά κυπριακής εταιρείας
15:51
Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης
15:44
Κρεμλίνο: Κλιμακώνουν τη σύγκρουση οι αμερικανικοί πύραυλοι στην Ουκρανία
15:16
Ευχάριστα νέα για το κοριτσάκι με στρεπτόκοκκο Α
15:09
Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: «Χαιρετούν την Ελλάδα εγκαταλείποντας τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»
14:58
Βέλγιο: Δεν στέλνει F-16 στην Ουκρανία
14:50
Δρόμοι έχουν κλείσει λόγω χιονόπτωσης
14:28
Νέα πρόταση για γρήγορες αναδιαρθρώσεις δανείων από τον Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών (Βίντεο)
13:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand