Αυστηρό μήνυμα Χατζηπαντέλα στον ΟΑΥ. Εντός Ιανουαρίου 130 καινοτόμα φάρμακα να ενταχθούν στο ΓεΣΥ

Αν δεν ενταχθούν στο ΓεΣΥ, με τον τρόπο που θέλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, τα 130 καινοτόμα φάρμακα προς όφελος των ασθενών, θα δοθεί οδηγία από το Υπουργείο Υγείας ότι πρέπει να ενταχθούν και ας βρουν αυτοί τον τρόπο, προειδοποίησε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δόθηκε αρκετός χρόνος στον Οργανισμό να εντάξει αυτά τα φάρμακα και δεν υπάρχουν πια άλλες δικαιολογίες.

Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη του στο Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα», ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δόθηκε στον ΟΑΥ χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, για να προσθέσει ότι θα τους δοθεί και γραπτώς αυτή η εντολή σήμερα όπως εντάξουν αυτά τα 130 φάρμακα μέχρι 31 Ιανουαρίου.

«Ας δουλέψουν μέρα», είπε, «ας δουλέψουν νύχτα, ας δουλέψουν Σάββατο και Κυριακή για να ενταχθούν αυτά τα 130 νέα φάρμακα στο σύστημα. Αν δεν ενταχθούν με τον τρόπο που θέλει ο ΟΑΥ αυτά τα 130 φάρμακα, θα δοθεί οδηγία από το Υπουργείο Υγείας ότι πρέπει να ενταχθούν και ας βρουν αυτοί τον τρόπο».

Έκανε λόγο για «πράγματα απαράδεκτα», σημειώνοντας ότι «είναι καιρός οι φίλοι μου στον ΟΑΥ, που τόσο πολύ τους αγαπώ και τους στηρίζω, να εντάξουν αυτά τα 130 φάρμακα στις 31 Ιανουαρίου».

Υπενθύμισε πως θέλουν τα καινοτόμα φάρμακα να ενταχθούν εδώ και αρκετό καιρό, συμπληρώνοντας ότι επισκέφθηκε προσωπικά την Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων και τον ΟΑΥ και τους ζήτησε όπως ενταχθούν καινοτόμα φάρμακα για να έχουν όφελος οι ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα «δεν γίνεται οι ασθενείς να είναι πολίτες δεύτερης τάξης και να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά τα καινοτόμα φάρμακα».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε «παράλογα πράγματα» που άκουσε στην χθεσινή συνάντηση, λέγοντας πως «δεν γίνεται οι γιατροί που εγκρίνουν τα ίδια φάρμακα στην ονομαστική επιτροπή φαρμάκων να εγκρίνουν αυτά τα φάρμακα αμέσως, και όταν οι ίδιοι γιατροί είναι στην Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων σε άλλο οργανισμό να τους παίρνει μήνες».

Σημείωσε ακόμα ότι «στις οδηγίες που θα δοθούν στον ΟΑΥ είναι ότι κάθε φορά που εντάσσεται νέο φάρμακο στο σύστημα υγείας, θα ενημερώνεται το Υπουργείο Υγείας και η ΟΣΑΚ και θα ενημερώνουμε και τον κόσμο για να γνωρίζει και ο κόσμος», για να συμπληρώσει ότι «θα είναι και αυτή η οδηγία στην επιστολή που θα πάει σήμερα στον ΟΑΥ».

Για την επίσκεψη του στο Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα», ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είχε τη χαρά και την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους, όπου παρέχεται εξαιρετική φροντίδα σε παιδιά, που έχουν σπάνιες παθήσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν προβλήματα, για τα οποία θα μπορούσε να βοηθήσει το Υπουργείο Υγείας τον Οργανισμό, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «έχουν δοθεί κάποιες εισηγήσεις από την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Στάλω Κυριακίδου, και θα τις μελετήσουμε στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να βοηθήσουμε αυτό τον οργανισμό».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2022 - 19:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.