Ολοκληρώνεται απόψε η προημιτελική φάση του παγκοσμίου κυπέλου

Μαρόκο - Πορτογαλία στις πέντε και Γαλλία - Αγγλία στις εννέα

Κροατία και Αργεντινή εξασφάλισαν χθες την πρόκριση για την ημιτελική φάση του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα βρεθούν αντιμέτωπες φλερτάροντας το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ.

Και οι δύο ομάδες σφράγισαν το εισιτήριο για το καρέ της διοργάνωσης στη ψυχρή διαδικασία των πέναλτι, όπου έλαμψε το άστρο των δύο τερματοφυλάκων Λιβάκοβιτς για την Κροατία και Μαρτίνες για την Αργεντινή.

Στο Εντουκέϊσιον Σίτι Στάντιουμ, η Βραζιλία μετά το άγονο 0-0 στην κανονική διάρκεια, προηγήθηκε της Κροατίας στο 105 με το αστέρι της τον Νεϊμάρ, αλλά η Κροατία ισοφάρισε 1-1 στο 117 με τον Πέτκοβιτς. Έστι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Κροατία παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη και αποφασιστική παίρνοντας τη νίκη με 4-2. Ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ροντρίγο και ο Μαρκίνιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι η Κροατία έχοντας το απόλυτο έφθασε στην πρόκριση με 4-2, δεύτερη σερί πρόκριση στα ημιτελικά.

Με τη ψυχή στο στόμα, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση για την τετράδα του Μουντιάλ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία κερδίζοντας την Ολλανδία στα πέναλτι με 4-3. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι απέκτησε σημαντικό προβάδισμα με 2-0, μετά τα γκόλ που πέτυχαν οι Μολίνα στο 35ο λεπτό και Μέσι με πέναλτι στο 72ο. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η παρέα του Μέσι θα έπαιρνε άνετα την πρόκριση για τα ημιτελικά, ξαφνικά οι Ολλανδοί μετέτρεψαν σε θρίλερ την υπόθεση πρόκριση. Στο 82ο ο Μπεργκχάους ο οποίος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε σε 2-1 και στο 90 συν δέκα, ο επιθετικός της Μπεσίκτας πέτυχε την ισοφάριση, στέλνοντας την υπόθεση πρόκριση στην παράταση. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής Μαρτίνες απέκρουσε τα πρώτα δύο πέναλτι των Φαν Ντάίκ και Μπέργκχαους και στο φινάλε το εύστοχο κτύπημα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ έστειλε την ομάδα του Σκαλόνι στα ημιτελικά.

Πλέον η Αργεντινή θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις εννέα το βράδυ, φλερτάροντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δύο αποψινών αγώνων της προημιτελικής φάσης.

Στις πέντε θα διεξαχθεί ο αγώνας της Πορτογαλίας με το Μαρόκο, απευθείας από το ΡΙΚ 2 και το ΡΙΚ HD και στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ της Αγγλίας και της κατόχου του τίτλου Γαλλίας, απευθείας από το ΡΙΚ Ένα και το ΡΙΚ HD.

ΙΝ

Σύνταξη : Aχιλλέας Γεωργιάδης

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2022 - 08:34

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.