Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρωτοπόρος του ροκ εντ ρολ Τζέρι Λι Λιούις

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο μουσικός Τζέρι Λι Λιούις. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ροκ εντ ρολ μουσικής με επιτυχίες όπως το “Great Balls of Fire”. Τη σχετική δήλωση έκανε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του.

Ο τελευταίος επιζών μιας γενιάς ερμηνευτών που περιλάμβανε τον Έλβις Πρίσλει, τον Τσακ Μπέρι και τον Λιτλ Ρίτσαντ, πέθανε στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί.

Ο Τζέρι Λι Λιούις γεννήθηκε στο Φεριντέι της Λουιζιάνα, μία φτωχή κωμόπολη. Μεγάλωσε σε συνθήκες ανέχειας, ενώ από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο. Οι γονείς του έβαλαν σε υποθήκη τη φάρμα τους προκειμένου να του αγοράσουν ένα πιάνο.

Ο Λιούις άρχισε από το 1949, σε ηλικία 14 ετών να κάνει δημόσιες παραστάσεις, παίζοντας πιάνο. Το 1956 ο Λιούις έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του στην εταιρεία Sun Records στο Μέμφις του Τενεσί.

Το τραγούδι του “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα, ενώ το 1957 η επιτυχία του “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Λιούις παγκοσμίως γνωστό, καθιερώνοντας τον στη ροκ εντ ρολ σκηνή εκείνης της εποχής. Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες επιτυχίες “Great Balls of Fire”, “Breathless” και “High School Confidential”. Συμμετείχε επίσης από το 1956 στο διάσημο “Million Dollar Quartet”, μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Κας και Καρλ Πέρκινς.

Ο Λιούις έχει κερδίσει πολλά βραβεία στη ροκ και κάντρι μουσική. Έχει καταταγεί 24ος στη λίστα των 100 Σπουδαιότερων Καλλιτεχνών Όλων των Εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2022 - 20:50

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.