Πρόγραμμα “Columba-Hypatia: Αστρονομία για την Ειρήνη”

Δραστηριότητες με μαθήτριες και μαθητές από δημοτικά σχολεία όλων των κοινοτήτων και ‘Βραδιά Αστρονομίας’ για το ευρύ κοινό στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Columba-Hypatia: Αστρονομία για την Ειρήνη’, διοργανώνουν ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και το επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα GalileoMobile.

Ο στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι να εμπνεύσει τα παιδιά, μέσα από την αστρονομία, να είναι περίεργα για τον κόσμο, την επιστήμη και το σύμπαν και να προωθήσει μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία την αλληλεπίδραση, την κατανόηση και τέλος έναν πολιτισμό ειρήνης και μη βίας πέρα από διαχωριστικές γραμμές.Το πρόγραμμα Columba/ Hypatia θα φέρει μαζί μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό, μέσω της πραγματοποίησης εργαστηρίων και διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με την αστρονομία.Στις 19 Μαΐου διοργανώνεται η δεύτερη βραδιά αστρονομίας μεταξύ 7:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. στο Σπίτι της Συνεργασίας. Ο Jorge Rivero, ειδικός σε θέματα Αστρονομίας που συμμετείχε στη διοργάνωση του Διεθνούς Έτους Φωτός των Ηνωμένων Εθνών το 2015, θα μιλήσει για το έργο του σχετικά με την Αστρονομία για την Ανάπτυξη, θέμα που συνδέεται στενά με το δικό μας πρόγραμμα. Τη διάλεξη θα ακολουθήσει παρατήρηση του έναστρου λευκωσιάτικου ουρανού με τηλεσκόπιο.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.columbahypatia-project.org/ ή επικοινωνήστε με τον Λοΐζο Λουκαΐδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο +357 22 445 740 (ext. 106).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:45

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαρτίου
Δηλώσεις Κετσπάγια και Κακουλλή για τον αγώνα με την Αρμενία
18:54
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μας για τον αγώνα με την Αρμενία
18:53
Αντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ
18:50
2,5 μονάδες η διαφορά Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν. Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα με εταιρεία ερευνών
18:08
Εξηγήσεις από τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Άγκυρα ζήτησε η Τουρκία
17:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 27/3/23
17:51
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης
16:55
Τα παιδιά των Κώστα Φαρμακά και Γιώργου Κατσούρη παρέδωσαν στο ΡΙΚ σημαντικό κινηματογραφικό υλικό εις μνήμη των πατέρων τους
16:52
Συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης(Βίντεο)
16:38
Η Ρωσία μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις για τους αγωγούς Nord Stream
16:13
Νέα πρέσβειρα ΗΠΑ: Η χώρα μου θα στηρίξει τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών
15:53
Διαψεύδει το Κρεμλίνο δημοσιεύματα για επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία
15:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand