Σύζυγος θεματοθέτή των εξετάσεων των εκπαιδευτικών συμμετείχε στη διαδικασία

Σύζυγος θεματοθέτη των εξετάσεων για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, συμμετείχε στη διαδικασία, κατήγγειλε με δηλώσεις στο Τρίτο, ο βουλευτής του Ακέλ Γιώργος Γεωργίου.

Ανέφερε επίσης ότι, θα καταθέσει το όνομα του θεματοθέτη, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής που θα συνεδριάσει σήμερα. Ο κύριος Γεωργίου αναφέρθηκε επίσης σε καταγγελίες που έγιναν στον Γενικό Ελεγκτή, από ομάδα ενδιαφερομένων. Όπως, είπε, υποστηρίζουν ότι μαθήματα για τις εξετάσεις προσέφερε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που είναι στενά συνδεδεμένος με άτομο υψηλά ιστάμενο στο Υπουργείο Παιδείας και το οποίο σχετίζεται με την υπηρεσία Εξετάσεων. Θέση του Ακέλ, πρόσθεσε, είναι ότι όλες οι καταγγελίες πρέπει να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να εξασφαλισθεί η φερεγγυότητα των εξετάσεων. Το Ακέλ θα κινηθεί υποβοηθητικά, παρά τις επιμέρους διαφωνίες του με τον Υπουργό Παιδείας, κατέληξε ο κύριος Γεωργίου.

Στην ανάγκη παρέμβασης του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να γνωματεύσει για την εγκυρότητα της διαδικασίας των εξετάσεων διορισμού εκπαιδευτικών, εμμένουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ Μιλώντας στο Τρίτο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους τόνισε ότι ξεκάθαρα κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Με ελαφρότητα φθάσαμε σε αυτό το σημείο, είπε τονίζοντας ότι τέτοια λάθη κοστίζουν στο Κράτος, όχι μόνο οικονομικά. Επισημαίνοντας ότι η διαδικασία των εξετάσεων είναι σχεδόν στο τέλος της και δεν μπορεί να τερματιστεί, ο κύριος Σωκράτους ανέφερε ακόμα ότι γίνονται μαζικές προσφυγές ενδιαφερομένων στο δικαστήριο και θα φανεί στην πορεία αν οι εξετάσεις θα πέσουν ή θα μείνουν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού τόνισε ότι πρωτίστως πρέπει να παρέμβει η Νομική Υπηρεσία για να τεκμηριώσει και να καθορίσει με γνωμάτευση την εγκυρότητα των εξετάσεων έστω και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Μόνο η Νομική Υπηρεσία, είπε, μπορεί να αποφανθεί αν η διαδικασία των εξετάσεων θα συνεχιστεί αφού από αυτήν κρίνεται το εργασιακό μέλλον πολλών ανθρώπων.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαρτίου
Δηλώσεις Κετσπάγια και Κακουλλή για τον αγώνα με την Αρμενία
18:54
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μας για τον αγώνα με την Αρμενία
18:53
Αντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ
18:50
2,5 μονάδες η διαφορά Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν. Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα με εταιρεία ερευνών
18:08
Εξηγήσεις από τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Άγκυρα ζήτησε η Τουρκία
17:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 27/3/23
17:51
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης
16:55
Τα παιδιά των Κώστα Φαρμακά και Γιώργου Κατσούρη παρέδωσαν στο ΡΙΚ σημαντικό κινηματογραφικό υλικό εις μνήμη των πατέρων τους
16:52
Συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
16:38
Η Ρωσία μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις για τους αγωγούς Nord Stream
16:13
Νέα πρέσβειρα ΗΠΑ: Η χώρα μου θα στηρίξει τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών
15:53
Διαψεύδει το Κρεμλίνο δημοσιεύματα για επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία
15:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand