ΠτΔ: Ευπρόσδεκτη η εμπλοκή των μελών του ΣΑ στην λύση του Κυπριακού

Η εμπλοκή όλων εκείνων των χωρών, και ιδιαίτερα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορεί να συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού είναι και ευπρόσδεκτη είναι και καλοδεχούμενη και αναγκαία είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των δικοινοτικών βραβείων «Stelios Philanthropic Awards», στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ερωτηθείς αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να πάρει ένα πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος είπε ότι «πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, διότι θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία που δίνεται να λυθεί το δεύτερο μακροβιότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Επομένως, η εμπλοκή όλων εκείνων των χωρών, και ιδιαίτερα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορεί να συμβάλουν και ευπρόσδεκτη είναι και καλοδεχούμενη και αναγκαία».
Αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε ότι «θεωρώ πως ανάλογες εκδηλώσεις δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε επιτέλους από τα κάτω προς τα πάνω τη συνεργασία μεταξύ ιδιαίτερα των νέων των δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας έτσι τις προοπτικές, μέσα από τη συνεργασία, των βασικών προϋποθέσεων αποκατάστασης και της μεταξύ μας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.
Θα ήθελα  θερμότατα να συγχαρώ το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδιαίτερα τον φίλτατο Στέλιο για την πρωτοβουλία.
Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ και έχουν σημαντικά συμβάλει στη συνεργασία μεταξύ των νέων των δύο κοινοτήτων, νέων επιχειρηματιών ή και γενικότερα των τεχνών και μιας ποικιλίας θεμάτων.
Σήμερα θα τύχουν βράβευσης και ενίσχυσης για κοινές δράσεις 50 τόσα άτομα, αφού από φέτος το Ίδρυμα διαθέτει μισό εκ. ευρώ, μια πραγματικά μεγίστη συμβολή που δημιουργεί τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες συνδημιουργίας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:36

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Με επιθέσεις σε πλοία με προορισμό το Ισραήλ, απειλούν οι αντάρτες Χούθι
20:08
Το κλειδί των εξελίξεων στο Κυπριακό βρίσκεται στην Τουρκία, αναφέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες
20:05
Σκληρές μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας
19:25
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα»
19:19
Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ -Τουρκίας
18:19
Οι ΗΠΑ θα πωλήσουν άρματα στο Ισραήλ, πέραν των 106 εκ. δολαρίων
18:08
Επαφές Σίμου Ιωάννου στις ΗΠΑ - Έθεσε θέμα επιστροφής της περίκλειστης πόλης
17:41
Ελλάδα: Παρεμβάσεις για εκρίζωση της οπαδικής βίας εξετάζει η κυβέρνηση
17:30
Αισιόδοξος ο Όλαφ Σολτς για θετική έκβαση των συνομιλιών για τον κρατικό προϋπολογισμό
16:55
Επικρίσεις Ταγίπ Ερντογάν για το βέτο των ΗΠΑ που αφορά εκεχειρία στη Γάζα
16:32
Τη σημαντικότητα των φυσιοθεραπευτών επεσήμανε η Υπουργός Υγείας
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand