Απονεμήθηκαν τα βραβεία συγγραφής θεατρικού & σκετς

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχείου του ΡΙΚ, η τελετή απονομής των βραβείων των Διαγωνισμών «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2019», με χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς  2019», με χορηγό την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, που προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Στο χαιρετισμό της εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, το μέλος του Δ.Σ., Ελένη Λουκά, τόνισε την σημασία της διατήρησης του Κυπριώτικου Σκετς και του Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου, τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, δίνοντας έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει το ΡΙΚ, ενισχύοντας τον πολιτισμό και την παράδοση, όλες αυτές τις δεκαετίες.
Επίσης στην ομιλία της στη διάρκεια της τελετής, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων Ελένη Λουκά Μιχαήλ, ανέφερε ότι το ΡΙΚ στην προσπάθεια του να διευρύνει την πολυσχιδή πολιτιστική προσφορά του τόσο σε ότι αφορά τη ραδιοφωνική θεατρική γραφή όσο και τη συγγραφή σκετς αποφάσισε από το 2020 να αυξήσει τον αριθμό των νέων θεατρικών παραγωγών του στο ραδιόφωνο και έτσι θα μεταδίδει 15 νέα θεατρικά έργα και 15 νέα κυπριώτικα σκετς.
Υπενθύμισε επίσης ότι ένα κυπριώτικο σκετς μεταδίδεται κάθε Κυριακή  μεσημέρι και ένα θεατρικό έργο κάθε Δευτέρα βράδυ. Οι καινούργιες παραγωγές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ (Audio on demand), ενώ στην ιστοσελίδα «Ψηφιακός Ηρόδοτος» είναι αναρτημένες σημαντικές παραγωγές από το Αρχείο μας.

rik diagon

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής  του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Θεατρικού  ΄Εργου 2019» αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και έναν έπαινο.
Το Πρώτο Βραβείο (900 ευρώ) απονεμήθηκε στην ΄Ελενα Νικολάου για το έργο «Σενάρια Ζωής» και το Δεύτερο Βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στη Λέφη Κουπεπίδη για το έργο «Μόνο μια αγκαλιά». To Τρίτο Βραβείο (500 ευρώ) απονεμήθηκε στην Αγγελική Χυτήρη για το έργο «Της νύφης τα λιθάρια».
Έπαινος απονεμήθηκε στη Γεωργία Ιορδάνου για το έργο «Ο καφές».

rik diagon 2

Για το «Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2019» η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και έναν έπαινο.
Το Πρώτο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στην ΄Ελενα Νικολάου για το  σκετς «Με τα λόγια χτίζω ανώγεια τζαι κατώγεια», το Δεύτερο βραβείο (750 ευρώ) στη Βέλια Βασιλείου Κύρκου για το σκετς «Παρπατώ τζαι  καπαρτίζω» και το Τρίτο βραβείο (560 ευρώ) απονεμήθηκε στη Mαρία Χριστοφίνα για το σκετς «Η γέννα τζ΄ η στραπή». Έπαινοι απονεμήθηκαν στη Δέσπω Κόνιζου Λοϊζιά για το σκετς «Ο χουϊλής» και στον Λύσανδρο Λυσάνδρου για το σκετς «Αν έσιεις Γρουσήν… δκιάβαινε!».
Μετά την τελετή της απονομής των βραβείων αναγνώστηκαν αποσπάσματα  από το Θεατρικό ΄Εργο που πήρε το Πρώτο βραβείο καθώς και  από το Κυπριώτικο Σκετς που επίσης πήρε το Πρώτο Βραβείο.
Μεγάλη νικήτρια, που πήρε το πρώτο  βραβείο και στις δύο κατηγορίες ήταν η Έλενα Νικολάου.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.