3η Συνάντηση Έργου Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 (09:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.) στη Λευκωσία η 3η Συνάντηση των εταίρων της πράξης  Ψηφιοποίηση, Προσβασιμότητα και Διάχυση Πολιτισμικού Προϊόντος (οπτικοακουστικό, έντυπο, μουσικό) «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΙΙ». Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Interreg Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020».

Το πρώτο μέρος της Συνάντησης περιελάμβανε συνεργασία των εταίρων στους χώρους του ΡΙΚ. Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Μιχάλης Μαραθεύτης και η Πρόεδρος και το μέλος της Επιτροπής Αρχείου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, κυρίες Ελένη Λουκά και Μαρία Χριστοφίδου.  

  weeeee

Το κύριο μέρος της Συνάντησης ξεκίνησε με ομιλία της Υπεύθυνης του Έργου, κα Φοίβιας Σάββα, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Η εξέλιξη του Έργου σε ό,τι αφορά τα παραδοτέα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και ο περαιτέρω προγραμματισμός του συνόλου του Έργου». Η εκπρόσωπος του επικεφαλής Εταίρου παρουσίασε τη μέχρι τώρα πορεία των παραδοτέων του Έργου από πλευράς ΡΙΚ και έκανε αναφορά στην εξέλιξη της διαδικασίας δημοσιοποίησης και ανάρτησης ιστορικών αρχείων στην ιστοσελίδα της πράξης www.digital-herodotus.eu. Μίλησε επίσης για τα επόμενα βήματα του συνόλου του Έργου και τη μέχρι τώρα αντληθείσα κοινοτική συνδρομή. Τις επί μέρους πτυχές του Έργου ανέλυσαν επίσης τα μέλη της ομάδας του ΡΙΚ Ρένος Μαυρίδης, Βαλεντίνος Ευριπίδου, Γιώργος Καλογήρου, Ευάγγελος Φιακάς και Ελίνα Παγκρατιάν.  

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των άλλων  δυο Εταίρων ανέπτυξαν από  δικής τους πλευράς το ίδιο θέμα και ανέλυσαν τις εκ μέρους τους δράσεις και πορεία των παραδοτέων του Έργου, καθώς και τα εναπομείναντα  παραδοτέα προς ολοκλήρωση. Για το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  το θέμα παρουσιάστηκε από τη Λειτουργό κα Αγγελική Νικολαΐδου, ενώ στις επί μέρους πτυχές αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννης Σούλος, μέλος της ομάδας του ΓΤΠ. Για λογαριασμό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Α Ε ομιλητής ήταν η κα Μαριάννα Χριστοδούλου. weeee1111

Μετά το κλείσιμο της Συνάντησης, οι Εταίροι ξεναγήθηκαν στους  χώρους του Αρχείου ΡΙΚ και  ενημερώθηκαν επί τόπου για τη διαδικασία ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του οπτικοακουστικού και του μουσικού υλικού από μέλη της ομάδας Έργου ΡΙΚ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό και μουσικό υλικό, το οποίο ψηφιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου.

Το δεύτερο μέρος της Συνάντησης, περιελάμβανε επίσκεψη στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών όπου οι Εταίροι ξεναγήθηκαν στους χώρους ψηφιοποίησης του Κυπριακού Τύπου και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από μέλη της ομάδας Έργου του ΓΤΠ.

 

Πηγή: Αρχείο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.