Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %30 %322 %2018 %08:%Νοε

Μνημόνιο Συνεργασίας ΡΙΚ – Πανεπιστημίου Frederick

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων τους προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας ΡΙΚ και Πανεπιστήμιο Frederick υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης και Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Γιώργος Δημοσθένους.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί  μεταξύ άλλων την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του Τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Προνοεί επίσης τη συνεργασία μεταξύ ΡΙΚ και IEKE για την ανάδειξη ερευνών σε θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την ανταλλαγή στελεχών για διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως επίσης την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των στελεχών των δύο οργανισμών σε εξειδικευμένα θέματα και σε θέματα μετεκπαίδευσης προσωπικού.  
Προνοεί ακόμα τη διερεύνηση για την από κοινού εμπλοκή του ΡΙΚ και του Πανεπιστημίου Frederick σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους οργανισμούς.
Το υπογραφέν Μνημόνιο προνοεί  επίσης την αποδοχή από πλευράς ΡΙΚ, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των συμβαλλομένων οργανισμών, συγκεκριμένου και καθορισμένου αριθμού φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick σε καθορισμένο χρόνο για την πρακτική τους εξάσκηση σε θέματα του τομέα της δημοσιογραφίας αλλά και σε άλλους τομείς που το Πανεπιστήμιο διατηρεί κλάδους σπουδών.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %30 %324 %2018 %08:%Νοε