“E.Y.E. 2018”: 8000 νέοι στο Στρασβούργο για το μέλλον της Ευρώπης

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 8.000 νέοι από κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, για την τρίτη ευρωπαϊκή εκδήλωση για τη νεολαία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία έναν χρόνο πριν τις Ευρωεκλογές του 2019 οι νέοι -ηλικίας 16 με 30 ετών-  κλήθηκαν να συζητήσουν  για το μέλλον της Ευρώπης και να θέσουν επί τάπητος τις δικές τους προτεραιότητες. Την έναρξη των εργασιών της διήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για να φθάσουν οι εισηγήσεις και οι προβληματισμοί των νέων σε κυβερνήσεις και στα αρμόδια θεσμικά της Ευρώπης κήρυξε το πρωί της 31ης Μαΐου, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

tag

Ακολούθως, ο κύριος Ταγιάνι παρέμεινε στον χώρο και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα νέων που παρακάθισαν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, αναφορικά με διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη.  Στην ατζέντα του φετινού, ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία συμπεριλήφθηκαν πέντε θέματα: η ψηφιακή επανάσταση, οι κλιματικές αλλαγές, το χάσμα γενεών, ο διαμοιρασμός του πλούτου και η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο, παρευρέθηκαν και 50 Ευρωβουλευτές, ενώ στον χώρο πραγματοποιούνταν παράλληλα διάφορα εργαστήρια και διεξάγονταν διάφορες συζητήσεις.

siz

 Ομιλητές σε κάποιες από αυτές ήταν πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν και ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης.

Ανάμεσα στις 8.000 συμμετεχόντων που βρέθηκαν στο Στρασβούργο για την ευρωπαϊκή εκδήλωση για τη νεολαία ήταν και 179 Κύπριοι νέοι, οι οποίοι εκπροσώπησαν διάφορα οργανωμένα σύνολα. Κάποιοι από αυτούς σύστησαν μάλιστα την Κύπρο και τα ταλέντα της με το δικό τους τρόπο.

kip

Πρόκειται για τις ομάδες:

  • Rotaract Club Of Nicosia
  • Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας
  • Νεολαία Οικολόγων
  • Ομάδα Νεολαίας Αγρού
  • Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου
  • Cypriot Enterprise Link
  • Youth Dynamics
  • Οι Οραματιστές
  • Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού
  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Κύπρου
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Stressball
  • Θεατρική Ομάδα Αγίου Σπυρίδωνα
  • Λυκείο - Τεχνική Σχολή Πόλυς Χρυσοχούς

dra


Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη νεολαία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Η φετινή, τρίτη εκδήλωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης εργάστηκαν 130 οργανισμοί νέων που σχεδίασαν και τις πλείστες δραστηριότητες. Οι εργασίες του προγράμματος E.Y.E. ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της 1ης Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα και οι καλύτερες ιδέες που προέκυψαν  θα συμπεριληφθούν  σε έκθεση που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο σε διάφορες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, σε ειδικές ακροάσεις για τη νεολαία.

Σύνταξη: Έλενα Σοφοκλέους

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:33

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.