Συμφώνησαν Υπ.Εσωτερικων και Δ.Σ ΡΙΚ για το νεο οργανόγραμμα και περιθωριακά ωφελήματα

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Φράγκος είχε το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή στον οποίο μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την έγκριση του νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ.

Η λήψη της απόφασης αυτής, ομόφωνα, τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κύριος Φράγκος, κάνει πράξη τα όσα έχει υποσχεθεί το Δ.Σ. από την πρώτη ημέρα διορισμού του στους ανθρώπους του ΡΙΚ.

Ο κύριος Φράγκος εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του Δ.Σ. του ΡΙΚ για την άμεση υπογραφή της συμφωνίας των Περιθωριακών Ωφελημάτων. Τέλος ευχαρίστησε ξανά τον Υπουργό Εσωτερικών για το χρόνο που αφιέρωσε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών για να βοηθήσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΡΙΚ. Θερμές ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και όλων των Μελών Δ.Σ. απηύθυνε ο κ. Φράγκος προς τον Αν. Γενικό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Μαλιώτη και σε όλη την Διευθυντική ομάδα για την καθοριστική συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια το ΡΙΚ βρισκόταν αντιμέτωπο με τρία ακανθώδη προβλήματα, που αποτελούσαν τροχοπέδη τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του όσο και για το ίδιο το προσωπικό του. Μετά από 5 μήνες έντονων διεργασιών, σημείωσε ο κύριος Νουρής, στις οποίες έχουν εμπλακεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οργανώσεις, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ για αυτά τα συγκεκριμένα θέματα.

Ο κύριος Νουρής χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε χθες βράδυ από το Δ.Σ. του ΡΙΚ τόσο των προτεινόμενου από το Υπουργείο Εσωτερικών, οργανογράμματος όσο και της συμφωνίας για τα περιθωριακά ωφελήματα των υπαλλήλων. Υπέμνησε ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή μαζί με την καταρχήν συμφωνία ανέγερσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για το ΡΙΚ, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξήρε τη συμβολή των συντεχνιών για τη σημερινή κατάληξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συντεχνίες δεν θα αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσυπογράψουν τόσο το οργανόγραμμα, που δημιουργεί προϋποθέσεις αξιοποίησης του συνόλου του έμψυχου δυναμικού του ΡΙΚ περιλαμβανομένων και των αορίστου χρόνου υπαλλήλων αλλά και τη συμφωνία για τα περιθωριακά ωφελήματα, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία.

Καταληκτικά ο κύριος Νουρής ευχαρίστησε το Δ.Σ, τις συντεχνίες και τους συνταξιούχους υπαλλήλους για την ιώβεια υπομονή τους και διαβεβαίωσε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί την υλοποίηση της υποχρέωσης της κυβέρνησης, απέναντι στους ανθρώπους και εργαζόμενους στο ΡΙΚ αλλά και τον κυπριακό λαό για μια υγιή και έγκυρη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.