Στο τελικό στάδιο επίτευξης συμφωνίας τα σημαντικότερα ζητήματα του ΡΙΚ

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων με επίκεντρο τα τρία χρονίζοντα θέματα που αντιμετωπίζει το ΡΙΚ, το οργανόγραμμα, τα περιθωριακά ωφελήματα και το θέμα του νέου κτηρίου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ  Ανδρέας Φράγκος χαρακτήρισε  τη σημερινή ημέρα πολύ σημαντική, και  εξέφρασε ικανοποίηση καθώς θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα του ΡΙΚ  βρίσκονται σε πολύ καλή πορεία επίλυσης. Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τον πολύ χρόνο που έχει ο ίδιος αφιερώσει, καθώς και οι λειτουργοί του υπουργείου του, για να βρεθούν οι κοινές συνισταμένες και να επιλυθούν επιτέλους τα θέματα που για χρόνια ταλανίζουν το ΡΙΚ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ εξέφρασε επίσης  την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα και για τον κόσμο του ΡΙΚ και για το κοινό ευρύτερα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του ανέφερε ότι τα τρία σημαντικά  θέματα που αντιμετωπίζει το ΡΙΚ  βρίσκονται σε ένα τελικό στάδιο επίτευξης  συμφωνίας. Ο κύριος Νουρής χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ και επεσήμανε ότι μοναδικός στόχος και σκοπός της ήταν η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά και τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει αποφασιστεί η σύσταση μιας υποεπιτροπής μεταξύ υπουργείου και ΡΙΚ για να συζητήσει αμέσως μετά, την προώθηση του θέματος των κτηριακών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε όπως επεσήμανε, να τεθούν και οι απαραίτητες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2021.

Όσον αφορά το θέμα του οργανογράμματος  και κάνοντας μνεία στην  πολλή εργασία που έγινε μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, ο κύριος Νουρής ανακοίνωσε ότι το μείζον αυτό ζήτημα θα  τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 για τη λήψη τελικών αποφάσεων. Όσον αφορά το θέμα των περιθωριακών ωφελημάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι και με τη συμβολή των συντεχνιών, τα μέρη έχουν φτάσει σε κατάληξη και αν, όπως επεσήμανε, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας υπάρξει η θετική οριστικοποίηση των συμφωνηθέντων, θα είμαστε σε θέση να καταβάλουμε και τα συγκεκριμένα συμφωνηθέντα ποσά στο Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Καταλήγοντας ο κύριος Νουρής διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέρη βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας για αυτά τα πάρα πολύ σημαντικά θέματα και ότι αν αυτά επιλυθούν θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.