Νικητής ο Dolderer στο θρίλερ της Βουδαπέστης

Στον 70ο αγώνα στην ιστορία του RedBullAirRace που έγινε στη Βουδαπέστη, ο Γερμανός πιλότος MatthiasDolderer έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον Παγκόσμιο Τίτλο

, επικρατώντας σε μία αερομαχία που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κακοκαιρίας. Ο Αυστριακός HannesArch και ο Αυστραλός MattHall συμπλήρωσαν το βάθρο.

Βουδαπέστη (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) – Μπορεί να μην είχε τη συνήθη διάρκεια αλλά δεν έλειψαν οι συγκινήσεις από τον αγώνα του RedBullAirRace στη Βουδαπέστη. Ο Γερμανός MatthiasDolderer σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον γύρο των «8», που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικός, υπό συνθήκες που, σύμφωνα με τους πιλότους, ήταν οι χειρότερες που θυμούνται σε ημέρα αγώνα. Εξαιτίας αυτού και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πιλότων, δεν ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το Final 4 ματαιώθηκε και έτσι ο Dolderer αναδείχθηκε νικητής χάρη στο χρόνο 58.653 που σημείωσε στους «8», με τον Arch να σταματάει τα χρονόμετρα στο 58.942 και τον MattHall στο 59.236.

Η βροχή παρόλα αυτά δεν πτόησε τους 20.000 θεατές που παρακολουθούσαν από τις δύο όχθες του Δούναβη τον 70ο αγώνα του RedBullAirRace. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα χειρότερες το Σάββατο, με αποτέλεσμα τη ματαίωση των κατατακτήριων δοκιμών, πράγμα που σήμαινε πως με περιορισμένο χρόνο στα πηδάλια, οι πιο έμπειροι πιλότοι θα είχαν πλεονέκτημα στην πιο απαιτητική εναέρια διαδρομή του πρωταθλήματος. Βάσει κανονισμών, όταν ο αγώνας ολοκληρώνεται στον γύρο των «8», απονέμεται το 75% της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη νίκη του φέτος αλλά και γενικά στην καριέρα του στο θεσμό, ο Dolderer ανέβασε τη βαθμολογική του συγκομιδή στους 41.25 βαθμούς και η διαφορά που έχει πλέον από τον δεύτερο Arch είναι 12.25 βαθμοί. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Αυστριακός έχει ανακάμψει εντυπωσιακά μετά την ποινή που του είχε επιβληθεί στην πρεμιέρα και τον είχε αφήσει εκτός βαθμών. Ο Αμερικανός KirbyChambliss που συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα στη Βουδαπέστη, είναι τρίτος στη γενική βαθμολογία με 25.25 πόντους.

«Ήταν τρελές οι συνθήκες, με τη βροχή και τον ισχυρό άνεμο. Έχοντας πάρει ποινή στην πρώτη μου πτήση, φοβόμουν πως θα εξελισσόταν σε άσχημο Σαββατοκύριακο. Όμως η δεύτερη πτήση μου ήταν πολύ καλή», είπε ο Dolderer που εκθείασε την ομάδα του για την υποστήριξη σε ένα δύσκολο διήμερο. «Δεν επικεντρώνομαι στη βαθμολογία. Κοιτώ κάθε αγώνα ξεχωριστά και τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως η σκληρή δουλειά που κάναμε το χειμώνα αποδίδει καρπούς. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα και θα τον προσεγγίσω σαν να ξεκινάει η σεζόν από το μηδέν».

Ο Dolderer πήρε και το βραβείο της DHL για τον ταχύτερο γύρο, το οποίο έχει θεσπιστεί φέτος και δίνει νέα διάσταση στην ταχύτητα των πτήσεων στο RedBullAirRace. Σε κάθε αγώνα καταλήγει και σε διαφορετικά χέρια, με τους Dolderer, Arch, Hall αλλά και τον Τσέχο MartinSonka να βρίσκονται σε αυτή την τιμητική θέση. Λόγω της κακοκαιρίας, ματαιώθηκε το ChallengerCup, ένας υποστηρικτικός θεσμός που θεσπίστηκε το 2014 για να βοηθήσει τη νέα γενιά πιλότων να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες εμπειρίες ώστε να προβιβαστούν στη MasterClass.

Τα αποτελέσματα της Βουδαπέστης:

1. MatthiasDolderer (GER), 2. Hannes Arch (AUT), 3. Matt Hall (AUS) 4. Kirby Chambliss (USA), 5. Yoshihide Muroya (JPN) 6. Nigel Lamb (GBR) 7. Nicolas Ivanoff (FRA) 8. Juan Velarde (ESP) 9. Pete McLeod (CAN) 10. Michael Goulian (USA) 11. Petr Kopfstein (CZE) 12. Peter Podlunsek (SLO) 13. Martin Sonka (CZE) 14. Francois Le Vot (FRA)

Η βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:

1. Matthias Dolderer (GER) 41.25 β., 2. Hannes Arch (AUT) 26, 3. Kirby Chambliss (USA) 25.25, 4. Yoshihide Muroya (JPN) 22.50, 5. Nicolas Ivanoff (FRA) 22, 6. Nigel Lamb (GBR) 19.75, 7. Matt Hall (AUS) 18.75, 8. Martin Šonka (CZE) 14, 9. Pete McLeod (CAN) 12.50, 10. Francois Le Vot (FRA) 10, 11. Juan Velarde (ESP) 9.25, 12. Michael Goulian (USA) 6.75, 13. Peter Podlunšek (SLO) 3, 14. Petr Kopfstein (CZE) 2

RedBullAirRace

«Γεννήθηκε» το 2003 ωστόσο θεσπίστηκε ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005. Πρόκειται για έναν θεσμό με εκατομμύρια θεατές, που μετράει έως τώρα περισσότερους από 50 αγώνες ανά τον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου υπόκεινται σε μία ασύγκριτη δοκιμασία που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα ταχύτερα, πιο ευέλικτα και ελαφριά αγωνιστικά αεροπλάνα, με τα οποία καλούνται να κινηθούν εντός των ορίων μίας εναέριας πίστας που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος/νερό και ορίζεται από φουσκωτούς πυλώνες (Air Gates), με στόχο να φτάσουν στον τερματισμό στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και με τις λιγότερες δυνατές ποινές.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.