Ρεκόρ με 334εις ομάδες στο τουρνουά Αγίας Νάπας(8-12 Απριλίου)

Το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας, η παλαιότερη διοργάνωση ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Κύπρο αλλά και ένα από τα πιο μεγάλα τουρνουά στην Ευρώπη, διεξάγεται φέτος 8-12 Απριλίου, με τη συμμετοχή 19 ομάδων από το εξωτερικό.

Το τουρνουά διοργανώνεται από το σωματείο SoccerWorldCyprus το οποίο μέσα από επίμονες ενέργειες και με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού πέτυχε την επέκταση της φήμης της διοργάνωσης διεθνώς.

Μετά τις 10 ξένες ομάδες που έλαβαν μέρος πέρσι, στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 ομάδες επτά διαφορετικών ακαδημιών, από Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λίβανο και Ιορδανία. Στο φετινό τουρνουά λαμβάνουν μέρος οι ακαδημίες Modern Star, Beirut FA, Athletico SC από το Λίβανο, η βρετανική First Touch 04, η ρουμάνικη Pro Sport Bucuresti, η πολωνική Polish Soccer Skills και η Knights FA από την Ιορδανία. Η Athletico SC συμμετέχει με πέντε ομάδες ενώ οι άλλες ακαδημίες φέρνουν 2-3 ομάδες, με μοναδική εξαίρεση την Beirut FA η οποία κατέρχεται στην Αγία Νάπα μόνο με μια ομάδα.

«Πέραν των 500 αφίξεων»
«Πάνω από 500 άτομα έρχονται στην Κύπρο από αυτές τις επτά ακαδημίες. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές, προπονητές, συνοδούς και γονείς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μια εβδομάδα διακοπών. Αν υπολογίσουμε τους διαιτητές και τον υπόλοιπο κόσμο (εθελοντές, σκάουτερ) που φτάνει από το εξωτερικό για τη διοργάνωση, τότε οι αφίξεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις 500» εξηγεί ο Χρίστος Κωνσταντίνου, διευθυντής του σωματείου SoccerWorldCyprus και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής. «Με μέσο όρο διαμονής τα πέντε βράδια, η Αγία Νάπα επωφελείται από 2.500 – 3.000  διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών που φτάνουν στην Κύπρο μόνο για το τουρνουά. Συν μερικές δεκάδες χιλιάδες διανυκτερεύσεις ντόπιων, αφού φέτος αναμένουμε περίπου 5.000 ποδοσφαιριστές, 6-16 χρόνων» προσθέτει ο κ. Κωνσταντίνου.

Με 334 ομάδες
Στο διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας του 2017 θα λάβουν μέρος 334 ομάδες χωρισμένες σε δέκα ηλικιακές κατηγορίες. Ο αριθμός είναι ρεκόρ αφού πέρσι μετείχαν 320 ομάδες και πρόπερσι 297. Έχουν σχηματιστεί 82 Όμιλοι στην πλειοψηφία τους των 4 ομάδων – υπάρχουν λίγοι όμιλοι των 5 ομάδων. Η φάση των Ομίλων περιλαμβάνει πέραν των 500 παιχνιδιών. Θα χρησιμοποιηθούν το Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας και τα 15 γήπεδα του Δήμου Αγίας Νάπας, τα οποία διαθέτουν φυσικό χλοοτάπητα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, ενώ μεγάλος χορηγός είναι ο ΚΟΤ. Επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision η οποία θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς. Χορηγούν τα εστιατόρια Ocean Basket, η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ και το Pascal English School ενώ υποστηρίζουν το WaterWorld Watepark και το Elite Sporting Club στη Λάρνακα. Επίσημοι προμηθευτές είναι η Sports Gear και το νερό Φαρμακάς.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:34

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.