Οι νικητές του Cobalt Nicosia International Cup 2016

Με την ανάδειξη των νικητών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (30/12) το Cobalt Nicosia International Cup 2016, το οποίο διοργάνωσε η εταιρεία Consultics με τη συμμετοχή 37 ομάδων από είκοσι ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Κύπρου και του εξωτερικού.

Στο τετραήμερο αγωνιστικής δράσης αποδείχθηκε ότι υπάρχει μπόλικο ταλέντο στις ακαδημίες της Κύπρου, με τους μικρούς εκκολαπτόμενους αστέρες να μπαίνουν στη διαδικασία του υγειούς ανταγωνισμού μέσω των παιχνιδιών του τουρνουά.

Title sponsor του τουρνουά ήταν η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt και χορηγοί οι ΚΟΤ, Δήμος Λευκωσίας και ΚΟΑ. Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι STAROIL, GAP Vassilopoulos, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, See You Travel και Cytavision.

Οι τιτλούχοι

Τέσσερις τελικοί έλαβαν χώρα την Παρασκευή (30/12). Οι τελικοί των κατηγοριών 2003 και 2004 πραγματοποιήθηκαν στο ΓΣΠ και μεταδόθηκαν ζωντανά από τη Cytavision, ενώ οι υπόλοιποι τελικοί διεξήχθησαν στα γήπεδα Φόρουμ στη Νήσου.

Η μοναδική ξένη ακαδημία που πήρε τίτλο -κάτι που φανέρωσε και το ανταγωνιστικό επίπεδο των κυπριακών ομάδων- ήταν η ισπανική Θέλτα Βίγκο, που κέρδισε στον τελικό της ηλικιακής κατηγορίας 2003 την Spazio FC με 3-1. Ο τελευταίος (χρονικά) τίτλος που κρίθηκε ήταν στην ηλικιακή κατηγορία 2004 με την Efthymiades FA να κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Ανδρέας Σάββα.

Στους 2005, με τέρμα του Χρήστου Κωνσταντίνου, οι Cyprus Elite πήραν το τρόπαιο με νίκη 1-0 σε βάρος της ακαδημίας Efthymiades FA.

Στην ηλικιακή κατηγορία 2006 τον τίτλο πανηγύρισε το Nuevo Campo που κέρδισε 5-2 στον τελικό τους Cyprus Elite. Δύο τέρματα για τους θριαμβευτές πέτυχε ο Τρύφωνας Σοφρωνίου και από ένα οι Γαβριήλ Ψηλογένης, Μάριος Λουκιανός και Γιώργος Ευθυμιάδης. Για τους ηττημένους και τα δύο τέρματα σημείωσε ο Αντρέας Τριμιντής.

Θυμίζουμε ότι στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, τη 2007, ο νικητής αναδείχθηκε την Πέμπτη (29/12), όταν η Galacticos Nuevo επικράτησε στον τελικό με 3-2 της Farma Academy.

Ραντεβού του χρόνου

Μετά από τέσσερις μέρες ποδοσφαιρικής δράσης, το Cobalt Nicosia International Cup 2016 αποτελεί παρελθόν. Ήταν η δεύτερη χρονιά που διοργανώθηκε το τουρνουά στη Λευκωσία και μετά την πετυχημένη φετινή προσπάθεια, οι διοργανωτές θα αρχίσουν σιγά-σιγά δουλειά για το τουρνουά του 2017, με στόχο να παρουσιάσουν μια ακόμη μεγαλύτερη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.