Μάντσεστερ και Αγιαξ για την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ(24εις Μαϊου στη Στοκχόλμη από το ΡΙΚ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και ο Αγιαξ θ αναμετρηθούν στον τελικό του Γιουρόπα λίγκ ο οποίος θα διεξαχθεί στίς 24 Μαίου στη Στοκχόλμη.

Σε ένα ματς με απίστευτα δραματικό φινάλε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό στο 96' αλλά με το 1-1 κόντρα στην Θέλτα έκλεισε εισιτήριο για Στοκχόλμη, όπου θα παίξει με τον Αγιαξ.

Το 0-1 στην Γαλικία έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Γιουνάιτεντ και το 1-0 από νωρίς με Φελαινί στο 17, της έδινε άνετα σε θέση τελικού, όμως η Θέλτα ισοφάρισε στο 85' με Ρονγκάλια και είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία να προκαλέσει εμφράγματα στο 96', με τον Γκουιντέτι.

Σε έναν αγώνα που είχε δύο αποβολές (Μπαγί, Ρονκάλια) οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ζοσέ Μουρίνιο έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά δεν το πλήρωσαν  θα παίξουν με τον Αγιαξ στον τελικό της Στοκχόλμης. Για 7η φορά θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Γιουνάιτεντ, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη.

 Ο Ζοσέ Μουρίνιο με 83% επιτυχία θα παρουσιαστεί στη Στοκχόλμη απέναντι στον Πέτερ Μποζ κι αυτό του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση! Παράλληλα, ο ίδιος δεν ξεχνά την πρώτη του χρονιά ως προπονητής στην Πόρτο τη σεζόν 2002-03 όταν και κατέκτησε το UEFA. Το ίδιο θέλει να κάνει και με τη Γιουνάιτεντ 15 χρόνια αργότερα! Οι αριθμοί είναι μαζί του, αφού σε έξι ματς απέναντι στον Αίαντα έχει ισάριθμες νίκες «Δε λαμβάνω υπόψη το ρεκόρ μου, δε λέει τίποτα αυτό. Εχουμε μπροστά μας δώδεκα ημέρες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

Η Λυών άγγιξε το θαύμα, κέρδισε με 3-1 τον Άγιαξ, όμως η ήττα ήταν γλυκιά για τον Αίαντα, που προκρίθηκε στον τελικό του Europa League!

Το 4-1 του πρώτου αγώνα άφηνε ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας στη Λυών. Και όταν ο Ντόλμπεργκ έδωσε το προβάδισμα στον Άγιαξ στο πρώτο μέρος, οι Ολλανδοί σκέφτονταν ήδη τον τελικό. Παραλίγο να τιμωρηθούν γι’ αυτό, καθώς οι λιονέ έκαναν την ανατροπη, με δύο γκολ Λακαζέτ και ένα του Γκεζάλ, έφτασαν μία ανάσα από το να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως οι παίκτες του Μπος κράτησαν μέχρι το τέλος και ο Άγιαξ θα δώσει για πρώτη φορά το παρών σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1996!

 

ΣΥΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.