Χρυσό μετάλλιο και ρεκόρ Ευρώπης κατέκτησε ο Α. Βαζαίος

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στα 200μ. μικτή ατομική, ο Ανδρέας Βαζαίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας κολύμβησης της Γλασκώβης και δείχνει ικανός να διεκδικήσει μετάλλιο και στα 100μ. μικτή ατομική. Ο Έλληνας κολυμβητής πέτυχε την ταχύτερη επίδοση των προκριματικών με 51.89, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (52.67) που κατείχε ο ίδιος από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, στη Νετάνια.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ Ευρώπης! Παράλληλα έγινε ο τρίτος ταχύτερος στον κόσμο! Ο Έλληνας κολυμβητής έκανε την τέλεια κούρσα και τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.74), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια. Φυσικά ο χρόνος του αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, συντρίβοντας το 1:52.38 που είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό.

Όπως το συνηθίζει, ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου έφυγε αργά και γύρισε τελευταίος (!) μετά το 50άρι της πεταλούδας, στη συνέχεια όμως έβαλε μπροστά τις μηχανές και... εξαφανίστηκε. Ανέβηκε τρίτος μετά το ύπτιο και στο πρόσθιο ξεπέρασε οριακά τον Νορβηγό, τον οποίο όμως άφησε πολύ πίσω στο ελεύθερο για να φτάσει θριαμβευτικά στη νίκη. Ο Ζενιμότο Χβας κράτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον Γερμανό κάτοχο του τίτλου, Φίλιπ Χάιντς (1:52.55), ενώ ο Βρετανός Ντάνκαν Σκοτ, που είχε πετύχει το πρωί τον ταχύτερο χρόνο, έμεινε μακράν τέταρτος (1:53.30) και εκτός βάθρου.

Ο Βαζαίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα, προσθέτοντας τον τίτλο αυτό σε εκείνον που έχει κατακτήσει από το 2016 στην 50άρα, όταν είχε κερδίσει το ίδιο αγώνισμα στο Λονδίνο. Παράλληλα, ξεπερνά τον Γιάννη Δρυμωνάκο και γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, φτάνοντας τα τέσσερα και μάλιστα σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα και σε τρεις διοργανώσεις...

Συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωταθλητή Ευρώπης απέστειλαν μετά το χρυσό μετάλλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

 

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.