Αργυρό μετάλλιο για την κυπριακή σκοποβολή στους Παγκόσμιους Αγώνες κόμπακ στην Ιταλία

Μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στη Λάρνακα, η εθνική μας ομάδα κόμπακ κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στον κόσμο, εξασφαλίζοντας το αργυρό μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες κόμπακ που ολοκληρώθηκαν στο Ρίο Σάλτσο της Ιταλίας την Κυριακή.

Οι διεθνείς σκοπευτές μας Πέτρος Ιωάννου, Λεύκιος Μιλτιάδους και Ανδρέας Ανδρέου, που στελέχωσαν την εθνική μας ομάδα, από την πρώτη μέρα πλασαρίστηκαν στην πρώτη πεντάδα της ομαδικής κατάταξης και το πάλευαν για μια θέση στο βάθρο. Την τελευταία μέρα και οι τρεις αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτούς κι έκαναν τη μεγάλη υπέρβαση και το σπουδαίο «άλμα» σκαρφαλώνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, υποβάλλοντας ταυτόχρονα τα «διαπιστευτήρια» της Κύπρου, στις «Μεγάλες» και υπολογίσιμες δυνάμεις της παγκόσμιας σκοποβολής.

Με 579/600, οι διεθνείς μας ισοβάθμησαν με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, όμως με καλύτερη τελευταία πούλα, περιόρισαν τους Σουηδούς στο χάλκινο μετάλλιο, ανέβασαν την κυπριακή σημαία στο δεύτερο κοντάρι της διοργάνωσης και άφησαν πίσω τους στη βαθμολογία χώρες - μεγαθήρια της σκοποβολής, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Νότιος Αφρική, η Ουγγαρία και άλλες! Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλία με 581/600.

Στην ατομική κατάταξη, όπου χρυσός νικητής ανεδείχθη ο Γάλλος Μαθιού Ζεουτέ με 198/200, για το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο έγινε αγώνας μπαράζ μεταξύ πέντε αθλητών που ισοβάθμησαν με 197/200. Τελικά, δεύτερος κατετάγη ο Αμερικανός Γκέμπεν Μάιλς και τρίτος ο Ιταλός Κρίστιαν Καμπορέσσε. Ο πρωταθλητής μας Πέτρος Ιωάννου με 195/200 τερμάτισε στη δέκατη θέση, ο Λεύκιος Μιλτιάδους με 194/200 στη 19η θέση και ο Ανδρέας Ανδρέου με 190/200 στην 61η θέση ανάμεσα σε 700 περίπου αθλητές. Πιο πάνω, στην37η θέση με 191/200, βρέθηκαν οι διεθνείς μας Άγγελος Αβραάμ και Μιχάλης Κακής που αγωνίστηκαν ατομικά. 

Κυπριακές συμμετοχές είχαμε και στην κατηγορία των σίνιορς (55 – 64 χρόνων), όπου τα μετάλλια εξασφάλισαν ο Βρετανός Ντέιβιντ Κέμπλεϊ με 194/200, ο Δανός Γιορν Όλσεν με 192/200 και ο Ιταλός Μάουρο Μπόσι με 191/200. Ο Κύπριος διεθνής Αντώνης Αντωνίου κατετάγη 19ος με 183/200, ο Λουκάς Χάματσος 24ος με 181/200 και ο Αριστοφάνης Χριστοδούλου 68ος με 165/200, ανάμεσα σε 115 αθλητές.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αποστολής και μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ και της FITASC Λουκάς Χάματσος, η κυπριακή αποστολή κάλυψε πλήρως τους στόχους τους οποίους έθεσε από την αρχή των αγώνων και που ήταν η εξασφάλιση κάποιου μεταλλίου και το πλασάρισμα αθλητών μας στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

"Αυτό το έχουμε πετύχει και είμαστε ικανοποιημένοι. Ακόμα και το πλασάρισμα στην 50ή θέση το θεωρώ επιτυχία, αν σκεφτούμε ότι αυτό επιτεύχθηκε ανάμεσα σε 700 περίπου σκοπευτές από όλο τον κόσμο, από χώρες με παράδοση στο άθλημα της σκοποβολής", ανέφερε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.