Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κύπριος ιστιοπλόος Π. Κοντίδης

Παγκόσμιος πρωταθλητής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Laser, ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον στίβο του Άαρχους της Δανίας, όπου το 2008 είχε στεφθεί για δεύτερη συνεχή φορά Πρωταθλητής Κόσμου στους Νέους, ο 28χρονος ιστιοπλόος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 2018, υπερασπιζόμενος το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Laser που κέρδισε πέρσι στο Σπλιτ.

Σε μια κούρσα μεταλλίων χωρίς περιθώριο λάθους ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έκανε ένα άριστο τακτικά αγώνα, έμεινε κοντά στον Matthew Wearn και τερματίζοντας ακριβώς πίσω του, σφράγισε την πρωτιά με 59 βαθμούς ποινής, έναντι 61β του Αυστραλού.Τρίτος ο Γερμανός Buhl.

Ο Παύλος Κοντίδης μπήκε στην κούρσα μεταλλίων με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών και ήθελε απλά να τερματίσει πίσω από τον Wearn, κάτι που πέτυχε. Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε σωστά την ιστιοδρομία ακόμα και όταν ο Wearn ξέφυγε 2-3 θέσεις μπροστά και έτσι στέφθηκε Πρωταθλητής Κόσμου.

Μέσα από τον αγώνα στο Άαρχους, ο Κοντίδης έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που κερδίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης ευχαριστεί όλους για την στήριξη

«Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δεύτερη συνεχή χρονιά ! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θετική σας ενέργεια. Ήταν καταπληκτικά», γράφει, στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, περνώντας την γραμμή τερματισμού ακριβώς πίσω από τον Matthew Wearn, ο Παύλος Κοντίδης έσφιξε την αριστερή γροθιά και πανηγύρισε τη διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό του.
Ο Παύλος Κοντίδης, βρισκόμενος μέσα στη θάλασσα, μίλησε στην κάμερα των διοργανωτών.
Όπως είπε, «είναι εκπληκτικό. Ήταν πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ δύσκολο να κρατήσεις πίσω έναν αντίπαλο όπως ο Matt (σ.σ. Wearn). Ήταν πολύ εναλλασσόμενες συνθήκες. Έκανα καλή δουλειά πριν την εκκίνηση. Παρότι έχανα το χρυσό, εντούτοις, κράτησα την αυτοσυγκέντρωσή μου μέχρι το τέλος. Δύο πόντοι διαφοράς είναι αρκετοί. Ακόμα και ένας αρκούσε».
Ερωτηθείς τι σημαίνει Άαρχους για τον ίδιο, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι τώρα το Άαρχους είναι μια ιδιαίτερη πόλη για τον ίδιο. «Πριν δέκα χρόνια στέφθηκα εδώ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων. Τώρα είμαι εδώ και πάλι για δεύτερη συνεχή χρονιά, Πρωταθλητής Κόσμου. Είναι φοβερό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», πρόσθεσε.
Σε παρατήρηση ότι έχει δύο σερί τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, είναι αργυρός Ολυμπιονίκης, και τι περιμένει στο Τόκυο το 2020, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι οπωσδήποτε οι άλλοι τον βλέπουν ως τον αντίπαλο που πρέπει να κερδίσουν. «Όμως, ο στόλος των Laser διαθέτει μεγάλο και πολύ ταλέντο. Πρέπει να είσαι συνέχεια στο τοπ της απόδοσής σου. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Θα προετοιμαστώ όσο το δυνατό καλύτερα. Θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Έως τώρα αυτό αποδίδει», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίρει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Κοντίδη


Τα συγχαρητήρια του στον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, εκφράζει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Μεγάλη χαρά μας χάρισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας @PavlosKontides, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία σκαφών τύπου Laser. Συγχαρητήρια Παύλο! Κάνεις την Κύπρο περήφανη», γράφει στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο ΚΟΑ συγχαίρει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Κοντίδη

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) συγχαίρει θερμά τον Παύλο Κοντίδη για τη νέα του διεθνή επιτυχία. Ο ΚΟΑ, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο Ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα, με τις ανεπανάληπτες διεθνείς επιτυχίες του, προβάλλει και τιμά την κυπριακή ιστιοπλοΐα, τον κυπριακό αθλητισμό, αλλά και την Κύπρο. «Η λαμπρή αγωνιστική παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, στο Άαρχους της Δανίας, του χάρισε διπλή διάκριση. Εξασφάλισε κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και έγινε έτσι ο πρώτος Κύπριος αθλητής που το επιτυγχάνει, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, διατηρώντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά). Ο Παύλος Κοντίδης με αυτές τις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις του, βρίσκεται σταθερά πλέον στην ελίτ της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας», σημειώνει. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού υπογραμμίζει, στην ανακοίνωση του, ότι στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά τις αγωνιστικές προσπάθειες του Παύλου Κοντίδη, και του εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, ενώ συγχαίρει επίσης θερμά τον προπονητή του Γιόζο Γιάκελιτς και την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η ΚΟΕ συγχαίρει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παύλο Κοντίδη

Τα συγχαρητήρια της στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παύλο Κοντίδη, εκφράζει, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών σε Twitter και Facebook, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. «Κυπριακός θρίαμβος! Παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη χρονιά ο @PavlosKontides στα Laser της Ιστιοπλοΐας! Συγχαρητήρια Παύλο απ` όλους στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή! Σε καμαρώνουμε σε κάθε σου Αγώνα!», γράφει στα κοινωνικά της δίκτυα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.