"Φρένο" στους χειραγωγημένους αγώνες

Την έναρξη της συνεργασίας τους παρουσίασαν σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Sportradar Integrity Services μια εκ των κορυφαίων εταιριών στον κόσμο, παροχής υπηρεσιών εντοπισμού χειραγώγησης αγώνων.

Για την σύναψη της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, που υποστηρίζει ενεργά αυτή την συνεργασία.

Η Sportradar Integrity Services, θα παρέχει προς την ΚΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, υπηρεσίες εντοπισμού χειραγώγησης αγώνων καλαθοσφαίρισης για σκοπούς στοιχηματισμού, στο Πρωτάθλημα και Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Οι υπηρεσίες θα διατίθενται αποκλειστικά μέσω του καινοτόμου συστήματος FDS της Sportradar.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος χαιρέτησε την συμφωνία που ξεκίνησε ανάμεσα στις δύο πλευρές, τονίζοντας πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της κυπριακής καλαθόσφαιρας, αλλά και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανάφερε επίσης ότι «με αυτή την συνεργασία ουσιαστικά ενώνουμε δυνάμεις για καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων κλείνοντας έτσι την πόρτα σε παράνομους, επιτήδειους και τυχοδιώκτες που τυχόν θελήσουν να εκμεταλλευτούν το άθλημα για εύκολο κέρδος».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος τόνισε πως η καινοτόμα αυτή κίνηση αναμένεται να βοηθήσει την κυπριακή καλαθόσφαιρα να πετύχει ένα ακόμα βήμα προόδου, και να προλάβει άτομα που θέλουν να βλάψουν το άθλημα και να το εκμεταλλευτούν για να έχουν προσωπικό κέρδος, μέσω χειραγώγησης αγώνων, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΚΟΑ, για την διαρκή στήριξη τους προς την ΚΟΚ.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο κ. Αλέξανδρος Γεροντικός, Group Sales Operations Director της Sportradar AG, ο οποίος παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας και τις υπηρεσίες που αυτή θα προσφέρει προς την ΚΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:34

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.