Ήττες για Μάρκο και Μέλιο στην πρεμιέρα του DAVIS CUP

Με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ξεκίνησε την προσπάθεια της η Εθνική ομάδα Davis Cupμε αντίπαλο την Τυνησία, με αποτέλεσμα η παραμονή στην κατηγορία να κρίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Ο Μάρκος Παγδατής ηττήτθηκε από τον Μοέζ Εχαργκουί με 3-2 σετ, ενώ ο Μενέλαος Ευσταθίου ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της ημέρας από το αστέρι της Τυνησίας Μάλεκ Τζαζίρι με 3-0. Η ήττα του Παγδατή σταμάτησε και το αήττητο ρεκόρ που διατηρούσε από το 2003 με 36 συνεχόμενες νίκες στο Μονό σε αγώνες DavisCupπου αποτελεί και το μεγαλύτερο σερί που σημειώθηκε ποτέ από οποιονδήποτε αντισφαιριστή

Ο Μάρκος Παγδατής έδειξε από το ξεκίνημα ότι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ετοιμότητα. Έχασε και τα δύο πρώτα σετ (5-7, 6-7) με παρόμοιο τρόπο στο τέλος, χωρίς να καταφέρει να επιβάλει την ανωτερότητα έναντι του αντιπάλου του σε αυτό το στάδιο του αγώνα. Στη συνέχεια ανέβηκε και κατέκτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ τα επόμενα δύο σετ (6-4, 6-4), αφού έκανε γρήγορα το μπρέικ και κράτησε το σερβίς του μέχρι τέλος. Τελικά η ολική ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού στο 5ο σετ η έλλειψη δυνάμεων ήταν εμφανής. Ο πρωταθλητής μας χρειάστηκε να πάει σε αγώνα πέντε σετ, ύστερα από απουσία πέραν των δύο μηνών, και φυσικολογικά κατέρρευσε χάνοντας το σετ με 6-1.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μάρκος Παγδατής φανερά καταβεβλημένος και παράλληλα στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε τα εξής: «’Ηρθα εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Γνωρίζαμε όλοι για την μεγάλη μου απουσία. Δυστυχώς η έλλειψη αγώνων πάνω από δύο μήνες και προπονήσεων τις οποίες ξεκίνησα τις τελευταίες 10-15 μέρες, βγήκαν στον αγώνα και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο τέλος. Δεν έχει καμμιά σημασία που σταμάτησε το αήττητο σερί από το 2003. Σημασία έχει ότι η παραμονή μας στην κατηγορία τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Μενέλαος Ευσταθίου προσπάθησε για το καλύτερο με αντίπαλο τον Μάλεκ Τζαζίρι. Έχασε τα πρώτα δύο σετ (2-6 και 3-6) και βρεθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του 3ου σετ όταν προηγήθηκε με 5-4. Ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος, ανέβασε την απόδοση του (στα χτυπήματα με το forehand ήταν ασυναγώνιστος) κλείνοντας το σετ με 7-5 και τον αγώνα με 3-0 μέσα σε δύο ώρες και 15 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας, περιόρισαν τις πιθανότητες για τη νίκη-παραμονή, αφού απαιτούνται πλέον τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες το Σαββατοκυρίακο. Ο Μάρκος Παγδατής με παρτενέρ τον Πέτρο Χρυσοχό καλούνται στο Διπλό του Σαββάτου, να σημειώσουν την πρώτη νίκη και να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή, έχοντας απέναντι τους τους Μάλεκ Τζαζίρι και Σκάντερ Μανσούρι. Ο αγώνας θα ξεκινήσεις στις 12.00

 

Το πλήρες πρόγραμμα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των πέντε συναντήσεων έχουν ως εξής :

Παρασκευή 7 Απριλίου 11.45 π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)

Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Μάλεκ Τζαζίρι (Tun) 0-3 (2-6, 3-6, 5-7)

Μάρκος Παγδατής (Cyp) Vs Moέζ Εχαργκουί (Tun) 2-3 (5-7, 6-7[2], 6-4, 6-4, 1-6)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 12.00μ. (Διπλό)

Μάρκος Παγδατής / Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Μάλεκ Τζαζίρι / Σκάντερ Μανσούρι (Tun)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11.00π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)

Μάρκος Παγδατής (Cyp) Vs Μάλεκ Τζαζίρι (Tun)

Ακολουθεί :

Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Moέζ Εχαργκουί (Tun)

 

Πηγή: ΟΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.