Πρώτη νίκη στο γρασίδι

O Mάρκος Παγδατής πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και απέκλεισε από τον 1ο γύρο του Gerry Weber Open το Νο. 4 του ταμπλό, Tomas Berdych. Ο 31χρονος Κύπριος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για φέτος στο γρασίδι, καθώς και πρώτη του νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτη μετά από ένα χρόνο.

Ο Μάρκος Παγδατής βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και κατάφερε να συνδυάσει με μια πολύ μεγάλη νίκη την πρεμιέρα του στο Halle, καθώς επιβλήθηκε του Tomas Berdych με 7-6 (3), 7-6 (4), σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Ο Παγδατής τελείωσε το παιχνίδι με 19 winners και 14 αβίαστα λάθη. Ήταν εξαιρετικός και άφησε πίσω του την ήττα του από τον Jan-Lennard Struff στην πρεμιέρα του στο MercedesCup της Στουτγκάρδης. Για τον Berdych αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στο γρασίδι για φέτος και ο Τσέχος, ο οποίος φάνηκε να μην έχει βρει τα καλά του πατήματα, είχε 31 winners και 47 αβίαστα λάθη.

Ο Παγδατής ήταν ο παίκτης που έκανε το πρώτο break στο παιχνίδι, για να προηγηθεί με 2-1, ο Berdych όμως απάντησε πολύ γρήγορα και ισοφάρισε σε 2-2. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες σέρβιραν καλύτερα και στηρίχθηκαν στα σερβίς τους, για να οδηγηθούν στο tie-break. Ο Μάρκος ήταν καλύτερος από τον Τσέχο στο tie-break και το πήρε με 7-3, χωρίς να ανησυχήσει.

Ο Berdych είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία, καθώς προηγήθηκε με break πολύ νωρίς στο 2ο σετ. Έφτασε στο 3-1 και στο 4-2, ο Παγδατής όμως - που δεν είχε χάσει την επαφή με το σκορ και ήταν απειλητικός στα περισσότερα service games του Τσέχου - κέρδισε τρία games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-4.

Ο Μάρκος ανάγκασε τον Berdych να σερβίρει δύο φορές για να παραμείνει στο τουρνουά, ο έμπειρος Berdych όμως έμεινε ψύχραιμος και έστειλε κι αυτό το σετ στο tie-break. Για άλλη μια φορά όμως ο Παγδατής ήταν ο καλύτερος παίκτης την πιο κρίσιμη στιγμή.

Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών προηγήθηκε με 5-1 και με 6-2, για ολοκληρώσει τελικά το έργο του στο 3ο του match point, έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα.

Ο Παγδατής πέτυχε την 3η του νίκη με αντίπαλο τον Berdych, σε 7 αναμετρήσεις (3-4) και πρώτη από το 2010! Πέτυχε επίσης την πρώτη του Top 10 νίκη μετά από ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2015, όταν είχε κερδίσει τον David Ferrer επίσης στο γρασίδι, στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας (6-2, 7-6). 

tennisnews.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:13

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν κυρώσεις κατά Ιράν σύντομα, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.