Cyprus Sunshine Cup 2016

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το CyprusSunshineCup 2016 το οποίο γιορτάζει φέτος είκοσι χρόνια ζωής, ενώ διεξάγεται 25-28 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου.

Ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας της χρονιάς στην Κύπρο και ένας από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο όσον αφορά το mountainbike, συγκεντρώνει στη γραμμή εκκίνησης Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Για κάποιους εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για άλλους είναι μέρος της προσπάθειας πρόκρισης στο Ρίο. Είναι και ο πρώτος μεγάλος αγώνας μετά τη χειμερινή προετοιμασία, έτσι οι σπουδαίοι ποδηλάτες έρχονται στην Κύπρο για να δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

«Φέτος οι συμμετοχές είναι και πολλές αλλά και κορυφαίες καθώς το CyprusSunshineCupείναι ένας από τους τρεις σημαντικότερους αγώνες που θα γίνουν πριν το Ρίο, δηλαδή κατηγορίας HorsClass. Επομένως, δίνει και πιο πολλούς βαθμούς στην κατάταξη, βάσει της οποίας κρίνεται ποιοι θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άλλοι δύο αγώνες HorsClassθα γίνουν ένας στη Βραζιλία και ο άλλος στη Νότιο Αφρική, τον Μάρτιο. Οπότε μιλάμε για τον πιο σημαντικό αγώνα στην Ευρώπη» εξηγεί ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της διευθυντής της BikinCyprus, στην οποία ανέθεσε τη διοργάνωση η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάροσλαβ Κούλχαβι αλλά και οι νικήτριες στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες, Νορβηγία Γκουν-Ρίτα Φλέσα (2004), Γερμανίδα Σαμπίν Σπιτς (2008) και Γαλλίδα Τζουλί Μπρεσέ (2012). Βεβαίως, σημαντική είναι η συμμετοχή του περσινού νικητή Φλόριαν Βόγκελ, που είναι Νο3 στον κόσμο.

Πάνω από 2.500 διανυκτερεύσεις
Υπολογίζεται ότι 200 και πλέον αθλητές από πέραν των 24 χωρών θα έρθουν από εξωτερικό, ενώ η Κύπρος θα επωφεληθεί πάνω από 4.500 διανυκτερεύσεις, έτσι ο ΚΟΤ είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Περίπου δεκαπέντε ξένοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν τον αγώνα. Τον αγώνα χορηγούν ο ΚΟΑ, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα και η ασφαλιστική
Atlantic, το κατάστημα Bolsevita, ενώ στηρίζουν, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων, η Κοινότητα Λυθροδόντα, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την τεχνική υποστήριξη στους αθλητές προσφέρει η εταιρεία Shimano, ενώ σημαντική είναι η στήριξη του Εθελοντικού Τμήματος Εκτακτων Αναγκών (ΕΤΕΑ). Τις αθλητικές στολές των νικητών του αγώνα προσφέρει η BallanSport.

Αλλαγές στη διαδρομή
Οι πρώτες δύο μέρες έχουν επίκεντρο τα γραφικά Λεύκαρα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα κινηθεί στον Λυθροδόντα, όπου θα πέσει η αυλαία του πρώτου σκέλους, που έχει την ονομασία «Αυξέντεια», στη μνήμη του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Τα «Αυξέντεια» έγιναν πρώτη φορά το 1997. Το δεύτερο σκέλος θα γίνει στη Βορόκλινη, στις 6 Μαρτίου.

«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πρώτο τετραήμερο σε σχέση με πέρσι, ενώ η μονοήμερη δοκιμασία μεταφέρθηκε από την αρχαία Αμαθούντα τη Βορόκλινη» λέει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Σάββας Αναστασίου και εξηγεί: «Στην ατομική χρονομέτρηση της πρώτης μέρας παραμένει ίδια η διαδρομή μήκους 4.1χλμ (με υψομετρική διαφορά 157 μέτρων), όμως άλλαξε η φορά, έτσι η χρονομέτρηση θα γίνει σε κατηφόρα και όχι ανηφόρα. Επίσης, στην τρίτη μέρα έχει εγκαταλειφθεί η διαδρομή του Κακοκέφαλου καθώς σε συνεργασία με το τμήμα Δασών φέτος έχουμε επιδιορθώσει και καθαρίσει μια παλιά διαδρομή, που ξεκινάει από την κορυφή Κιόνια».

Μαζί με το Wheels4Life
Από φέτος η διοργάνωση συμβάλλεται με το φιλανθρωπικό κίνημαWheels4Life το οποίο συγκεντρώνει ποδήλατα για άτομα που τα έχουν ανάγκη για τη καθημερινή τους μετακίνηση. Ήδη έχουν σταλεί πάνω από 8.000 ποδήλατα σε 30 διαφορετικές χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.