Μπάσκετ: Σπουδαίο διπλό για τον Κεραυνό

Ο Κεραυνός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα με 57-55, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα για να φύγουν με την νίκη. Μετά την επιτυχία αυτή ο Κεραυνός ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, μετρώντας 11 νίκες και δύο ήττες. Από την άλλη ο Απόλλωνας είναι στην 3η θέση με 21 βαθμούς.

 

Και οι δύο ομάδες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων ομάδων που είναι στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Σμότριτζ με 13 πόντους (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), το τρίποντο του οποίου ήταν καθοριστικό αφού σημειώθηκε δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα δίνοντας προβάδισμα στον Κεραυνό, και Μπάρκερ με 12 πόντους (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασσίστ). Από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Μακρέι με 16 πόντους (5 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Προβάδισμα σε όλη την διάρκεια της πρώτης περιόδου είχε ο Απόλλωνας, που μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 5-0, με όλους τους πόντους να τους πετυχαίνει ο Άπολμπι. Στην συνέχεια ο Κεραυνός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως οι "γαλάζιοι" κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά στο σκορ που έφθασε στο 12-4, με την συμπλήρωση του πενταλέπτου. Η ομάδα του Στροβόλου με ένα σερί έξι πόντων έφερε όμως το παιχνίδι στο 12-10. Με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου το σκορ έφθασε στο 18-17 για τους γηπεδούχους.

Πιο καλά ξεκίνησε στην δεύτερη περίοδο ο Κεραυνός που λίγο πριν την συμπλήρωση τριών λεπτών προηγήθηκε με 22-20. Οι "γαλάζιοι" όμως ισοφάρισαν σε 22-22 με δύο ελεύθερες βολές του Μακρέι, ενώ ο Κεραυνός απάντησε με τρίποντο του Στυλιανού (25-22). Ο Απόλλωνας έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 26-25, με τον Νεοφύτου να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (26-26) με ελεύθερη βολή.

Με ένα σερί τεσσάρων πόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας (δύο ο Πέτγουεϊ, δύο ο Μακρέι) που έφερε το σκορ στο 30-26. Ο Κεραυνός απάντησε σημειώνοντας και αυτός με την σειρά του τέσσερις πόντους (δύο ο Τόμιτς και δύο ο Μασάμπα) ισοφαρίζοντας σε 30-30. Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών το σκορ έφθασε στο 35-34 υπέρ του Απόλλωνα. Οι διαφορές στο σκορ παρέμειναν σε πολύ μικρά επίπεδα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν το σκορ από πόντο σε πόντο. Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου ο Απόλλωνας ήταν μπροστά στο σκορ με 43-41.

Ο Σμότριτζ με δύο ελεύθερες βολές στα πρώτα στάδια της τέταρτης περιόδου έφερε το παιχνίδι στα ίσα (43-43) με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από δύο ακόμα πόντους στην συνέχεια με το σκορ να φθάνει στο 45-45. Ο Κεραυνός προηγήθηκε με 47-46, οκτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Ο'Μπράιεν δύο λεπτά αργότερα να κάνει το 49-46 με λέι απ. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν τέσσερις πόντους ακόμα στην συνέχεια (δύο ο Μπράσγουελ και δύο ο Πιττάκας) παίρνοντας προβάδισμα με 50-49 στο 35:14 του αγώνα.

Στην εξέλιξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα δίποντο (με τον Άπολμπι ο Απόλλωνας και με τον Μασάμπα ο Κεραυνός) με το σκορ να φθάνει στο 52-51, τρία λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στα τελευταία στάδια του αγώνα το παιχνίδι ήταν πραγματικό θρίλερ. Ο Απόλλωνας σημείωσε τρεις ακόμα πόντους (ένα ο Πιττάκας με ελεύθερη βολή και δύο ο Πέτγουεϊ με κάρφωμα) δημιουργώντας διαφορά τεσσάρων πόντων, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, με τον Μπάρκερ στην συνέχεια να μειώνει σε 55-54 με τρίποντο Δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Σμότριτζ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Κεραυνό με 57-55. Στην τελευταία επίθεση ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καλή άμυνα, και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 57-51 υπέρ του Κεραυνού.

Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος)

Κυριάκου, Γεωργίου, Άπολμπι 13, Μακρέι 16, Μπράσγουελ 6, Πιττάκας 11 (2), Μέισον 3 (1), Πέτγουεϊ 6.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)

Σμότριτζ 13 (1), Μιχαήλ 2, Νεοφύτου 1, Στυλιανού 6 (2), Μασάμπα 10, Θεοχαρίδης, Ο'Μπράιεν 4, Μπάρκερ 12 (2), Τόμιτς 9 (1).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 26-26, 43-41, 55-57

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.